Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, dupa festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea Politehnica Bucuresti, ca intentioneaza ca pe diplomele de absolvire sa fie trecute numele universitatilor ale caror cursuri au fost finalizate si nu antetul si numele MECTS, cum s-a intamplat pana in prezent, relateaza Agerpres.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

In opinia ministrului, fiecare universitate trebuie sa isi asume ceea ce este scris pe diploma si nu sa fie trecute toate sub "umbrela" ministerului Educatiei. "Mi se pare corect ca fiecare universitate sa isi asume certificarea diplomelor propriilor studenti", a spus ministrul.

Andronescu a mai afirmat ca ar putea fi necesara o noua evaluare a universitatilor.

"S-ar putea sa fim nevoiti sa facem o noua clasificare si o noua ierarhizare a programelor de studii intrucat pana acum nu am gasit niciun document care sa ateste aceasta clasificare. Ar fi fost necesara o Hotarare de Guvern care sa fie trimisa universitatilor, iar ele sa trimita documentele la minister. Exista doua procese intentate - una de catre Asociatia Universitatilor Particulare si una de o universitate din Suceava. Noi nu putem sa aparem in proces pentru ca nu stim criteriile pe baza carora au fost clasificate universitatile", a mai afirmat Ecaterina Andronescu.