Patru persoane suspectate ca ar fi santajat un rector al Universitatii Bioterra pretinzandu-i 150.000 euro pentru a nu publica niste materiale compromitatoare au fost prinse in flagrant duminica, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

"Suspectii au pretins 150.000 de euro unei persoane din conducerea unei universitati pentru a nu publica, luni, intr-un ziar, anumite documente despre care afirmau ca ar putea fi compromitatoare. Dupa realizarea flagrantului, politistii au gasit asupra suspectilor aproximativ 5.000 de euro, bani marcati criminalistic", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Alexandru Niculae.

Potrivit acestuia, cercetarile sunt continuate de Sector 1 Politie, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1, sub aspectul savarsirii de santaj si complicitate la santaj.

IGPR precizeaza, intr-un comunicat remis presei, ca cei patru au fost prinsi in flagrant in jurul orei 18,30 de politisti ai sectorului 1 Politie Bucuresti, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.