Vremea se va mentine si luni deosebit de calda pentru aceasta data, desi in regiunile extracarpatice valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin, exceptand vestul si nord-vestul tarii, unde vor fi unele innorari si pe arii restranse averse si, posibil, descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in Banat si, trecator, in Campia Romana si nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 de grade in nordul Moldovei si 33 de grade in Banat si Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 14 si 20 de grade, mai scazute in depresiuni spre 7...8 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata, indeosebi in sud-est, potrivit Mediafax.

Si in Bucuresti, vremea se va mentine deosebit de calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima, in usoara scadere, va fi de 29...30 de grade, iar cea minima de 14...16 grade.

Marti, valorile termice vor scadea usor in regiunile intracarpatice, dar vemea va fi in continuare deosebit de calda pentru inceputul lunii octombrie. Cerul va prezenta innorari in vestul si nord-vestul tarii, unde pe arii relativ extinse vor fi averse si, posibil, descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales in partea a doua a intervalului si izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul si estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23...24 de grade pe litoral si 31 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa, in general, intre 10 si 18 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata, izolat, in regiunile extracarpatice.