Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, sambata, la Craiova, ca in ceea ce priveste clasa pregatitoare, dupa primul semestru se va face o analiza "cu puncte tari si puncte slabe", pentru a se decide daca aceasta clasa ramane la scoala sau revine la gradinita, informeaza Mediafax.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

Ecaterina Andronescu s-a intalnit, sambata dimineata, la Craiova, cu educatoarele din judetul Dolj, cu care a discutat despre problemele clasei pregatitoare. Intr-o conferinta de presa sustinuta dupa discutii, ministrul a declarat ca in mai multe zone din tara clasa pregatitoare a inceput cu multe probleme, acestea fiind adunate de inister intr-o lista.

"Sunt scoli care nu au avut spatii adecvate si care au sacrificat laboratoarele de fizica, de chimie sau de biologie, au sacrificat cancelaria, au sacrificat sala de sport, divizand-o in mai multe spatii pentru clasa pregatitoare si sunt scoli unde clasa pregatitoare a fost organizata pe coridorul scolilor. Deci pentru asemenea situatii, noi va trebui sa gasim solutii. Sunt anormale aceste situatii si ar fi trebuit, in mod normal, inainte de a se lua decizia de a se transfera clasa pregatitoare la scoala primara sau gimnaziala sau si gimnaziala, ar fi trebuit sa avem un studiu de impact care sa prezinte foarte clar starea infrastructurii si capacitatea infrastructurii de a asimila aceasta clasa pregatitoare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a precizat ca dupa primul semestru se va face o analiza pentru a se stabili daca se mentine clasa pregatitoare la scoala si anul urmator sau revine la gradinita.

"Am luat decizia, ca dupa primul semestru, sa facem o analiza, cu puncte tari si puncte slabe. Evident ca, de la doamnele educatoare semnalul este clar: clasa pregatitoare ar trebui sa ramana in gradinita. Sunt foarte multe argumente in favoarea acestei optiunii pe care doamnele educatoare au exprimat-o: faptul ca intr-o scoala avem elevi de 18 ani si copii de cinci ani si jumatate, nu este cea mai fericita situatie cand ies in pauza si unii si altii. De aceea, eu cred ca aceasta analiza ne va duce in situatia sa putem lua o decizie corecta, pentru ca, dupa opinia mea, sa gresesti, poate fi acceptat, dar sa perseverezi diabolic, nu cred ca trebuie sa facem lucrul acesta", a declarat Ecaterina Andronescu.