Istoricul Alex Mihai Stoenescu, fostul prim-vicepresedinte al Partidului Noua Generatie (PNG) al lui George Becali, a fost declarat colaborator al Securitatii de catre Curtea de Apel Bucuresti (CAB), decizia putand fi contestata la instanta suprema, anunta Mediafax.

Alex Mihai StoenescuFoto: Agerpres

Un judecator al CAB a stabilit, miercuri, ca Stoenescu a colaborat cu Securitatea.

Instanta a admis astfel o actiune a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), introdusa in decembrie 2010 pe numele lui Stoenescu, prin care s-a solicitat judecatorului Curtii sa constate faptul ca acesta a colaborat cu fosta Securitate.

Decizia de miercuri poate fi contestata de Stoenescu la instanta suprema.

Colegiul CNSAS i-a audiat in 2006 pe Alex Mihai Stoenescu si pe Doru Braia, in calitate de formatori de opinie, Colegiul avand la acea vreme informatii ca cei doi ar fi avut legaturi cu fosta Securitate, au declarat atunci, pentru Mediafax, surse din Colegiu.

Cei doi au fost verificati din oficiu, in calitate de formatori de opinie, iar audierea lor a fost necesara pentru a avea o imagine cat mai completa asupra datelor ce reies din documentele aflate in posesia institutiei, potrivit surselor citate, la acea vreme.

Potrivit acelorasi surse, Stoenescu ar fi recunoscut ca ar fi colaborat cu fosta Securitate.