Curtea Constitutionala discuta, miercuri, neconstitutionalitatea Legii de cooperare intre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, care prevede ca Legislativul stabileste cine merge la Consilul European, in cazul in care presedintele si premierul nu se inteleg, informeaza Mediafax.

Obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind cooperarea intre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene a fost formulata de un numar de 26 de senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Plenul Senatului a adoptat, la finele lunii iunie, legea privind cooperarea intre Guvern si Parlament in domeniul afacerilor europene, care prevede ca Parlamentul stabileste cine merge la Consilul European, in cazul in care presedintele si premierul nu ajung la un acord.

Potrivit modificarilor aduse in comisiile reunite, conducatorul delegatiei Romaniei la reuniunile Consiliului European este presedintele Romaniei sau premierul.

Stabilirea conducatorului delegatiei Romaniei la reuniunile Consiliului European se face prin acord intre Guvernul Romaniei si institutia prezidentiala, cu cel putin 20 de zile lucratoare inainte de data reuniunii.

Proiectul prevede ca, in situatia in care acordul privind participare la Consiliul European nu se realizeaza in termen, Parlamentul, in sedinta comuna a celor doua Camere, desemneaza conducatorul delegatiei Romaniei la respectiva reuniune a Consiliului European.