Ministerul Muncii anunta, marti, intr-un comunicat ca este de acord cu amendamentele depuse de parlamentari la legislatia care reglementeaza acordarea ajutoarelor sociale. Astfel, Ministerul Muncii sustine "flexibilizarea" conditiei de achitare a impozitelor si taxelor locale pentru mentinerea beneficiilor de asistenta sociala, introdusa prin OUG 124/2011, prin acordarea unei perioade de gratie de 60 de zile in care se pot plati aceste datorii catre bugetele locale, timp in care beneficiarul isi va primi in continuare ajutorul social. De asemenea, vor fi excluse de la verificari familiile monoparentale.

Ministerul Muncii aminteste ca unul dintre principalele aspecte reglementate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 124/2011 a fost "Introducerea ca si conditie de mentinere a drepturilor, plata taxelor si impozitelor locale catre bugetele locale de catre persoanele care sunt indreptatite la beneficii sociale (in vederea implementarii prevederilor art. 9 alin. (9) din Legea asistentei sociale)".

In cadrul dezbaterilor parlamentare au fost propuse amendamente cu care Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a fost de acord, precizeaza ministerul in comunicatul transmis.

Unul dintre amendamente vizeaza "flexibilizarea conditiei de achitare a impozitelor si taxelor locale".

"Astfel, verificarea se va face doar in cazul familiilor si persoanelor singure care au dreptul stabilit de cel putin 6 luni si vor fi excluse de la aceasta verificare familiile monoparentale. De asemenea, se reglementeaza o perioada de gratie de 60 zile in care se pot plati aceste datorii catre bugetele locale, timp in care beneficiarul isi va primi dreptul", arata Ministerul Muncii.