Premierul Victor Ponta a declarat marti ca a aflat in ultimul moment de sedinta CSAT din 27 septembrie si a adaugat ca nu stie daca va participa la aceasta reuniune. In opinia premierului, Oltchim nu ar avea de ce sa faca obiectul unei sedinte a CSAT.

"Daca am fi putut sa anulam datoriile, le-am fi anulat. Nu putem in mod legal si este in obligatiile pe care le avem ca tara membra a Uniunii Europene, pentru ca nu suntem tara membra a Uniunii Antarctica, suntem tara membra a Uniunii Europene. Orice fel de datorii care se sterg inseamna ajutor de stat. In al doilea rand, s-a terminat procedura de participare la privatizare, acuma ce sa facem? Schimbam regulile dupa ce s-a terminat? (...) Nu a facut nimeni niciun fel de solicitare si nu vad de ce ar face obiectul CSAT Oltchim-ul. O sa va comunic maine, in functie de programul pe care o sa-l am, pentru ca am aflat in ultimul moment de aceasta sedinta", a spus premierul, la sediul USL, citat de Agerpres.

El a mentionat ca, daca este adevarat ca DNA cerceteaza ilegalitatile care s-au comis in ultimii ani la Oltchim si modul in care societatea a fost capusata, va saluta acest demers.

Presedintia a informat luni ca privatizarea combinatului Oltchim nu a facut obiectul niciunei analize in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, neexistand nicio solicitare a Guvernului in sensul includerii acestui subiect pe ordinea de zi a viitoarei reuniuni.

"Privatizarea Oltchim nu a facut obiectul niciunei analize in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si nici nu a fost inclus pe ordinea de sedinta a viitoarei reuniuni a CSAT, neexistand nicio solicitare a Guvernului in acest sens", se arata intr-o precizare a purtatorului de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, postata luni pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Agentia Mediafax anuntase anterior, citand surse oficiale, ca o reuniune a CSAT a fost convocata joi, pentru a se discuta achizitia de catre MApN a avioanelor multirol, acesta fiind singurul punct de pe ordinea de zi, insa ar putea fi introdus si subiectul privatizarii Oltchim, la solicitarea unora dintre membrii Consiliului.

In 30 iulie, premierul Victor Ponta declara ca va face tot posibilul sa nu mai interfereze cu Traian Basescu daca acesta va reveni la Palatul Cotroceni si ca nici macar nu va mai participa la sedintele CSAT, spunand ca, daca sunt documente importante, Basescu poate sa i le transmita spre semnare.