Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, afirma ca ministerul va conlucra cu Biserica pentru imbunatatirea programei de religie, astfel incat sa fie pus un accent mai mare "pe ceea ce inseamna sistemul de valori de referinta" si valorile morale in societate.

Ecaterina Andronescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la Cluj, faptul ca a discutat cu patriarhul Daniel despre colaborarea cu Ministerul Educatiei, iar acesta a si nominalizat membrii unei comisii care sa lucreze la aceste modificari, transmite Mediafax.

"Dorinta Ministerului Educatiei este de a conlucra cu Biserica Ortodoxa Romana, si nu numai, pentru orele de religie, care sunt parte in trunchiul comun al curriculumului de la clasa pregatitoare pana la ultima clasa de liceu. Am avut o discutie cu patriarhul Daniel in ideea de a imbunatati programa disciplinei de religie de la toate clasele, in dorinta, acceptata si de BOR, de a se pune un accent mai important pe ceea ce inseamna sistemul de valori de referinta, ceea ce inseamna valorile morale in orice societate. PF Daniel a nominalizat membrii unei comisii, iar Ministerul Educatiei si-a stabilit reprezentantii si se lucreaza la aceste modificari", a spus Andronescu.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a aprobat 45 de manuale de religie, dintre care doar 18 apartin cultului crestin ortodox, arata, in 11 septembrie, Patriarhia Romana, dupa ce Asociatia Secular-Umanista din Romania a scris ca aceste carti ar fi un "instrument al indoctrinarii religioase".