​EXCLUSIV VIDEO Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii: "Nu am propus-o eu pe sotia mea, mi-a fost propusa de ceilalti colegi din proiect"

de MVA     HotNews.ro
Marţi, 25 septembrie 2012, 11:54 Actualitate | Esenţial

Vasile Cepoi
Foto: Agerpres
Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a explicat intr-un interviu acordat HotNews.ro (imediat ulterior numirii sale in functia de ministru) de ce considera corecta angajarea sotiei sale in cadrul proiectului european pe care l-a coordonat ca manager pentru cateva luni, fiind simultan si directorul Directiei Sanitare Publice Iasi, partener in acelasi proiect.

Agentia Nationala de Integritate a transmis marti, printr-un comunicat de presa, ca Vasile Cepoi, este suspectat de conflict de interese. Cepoi ar fi aprobat, atunci cand era director la DSP Iasi, un contract din fonduri europene de care au beneficiat trei firme apropiate ministrului. Beneficiul patrimonial obtinut de Vasile Cepoi, impreuna cu sotia sa, in cadrul acestui proiect este de aproximativ 42.000 euro. Vasile Cepoi a explicat pentru HotNews.ro si de ce, la doar 3 luni dupa aprobarea proiectului, si-a dat demisia din functia de manager al acestuia.​Ati participat la un contract in care erati manager de proiect european pe fonduri POSDRU si in acelasi timp erati directorul DSP Iasi, partener in acelasi proiect cu fundatia care coordona proiectul. De ce considerati ca nu este un conflict de interese?

Vasile Cepoi: In primul rand pentru ca cei de la organismul de implementare au spus ca nu sunt in conflict de interese si au acceptat ideea...

Si totusi v-ati dat demisia dupa 3 luni.
Vasile Cepoi: Din mai multe motive.

Anume?
Vasile Cepoi: Eu am considerat ca nu e corect ca eu, fiind manager proiect, desi nu eu dadeam banii ci ordonatorul de credite respectiv presedintele Fundatiei care era aplicantul proiectului era cel care dadea banii... dar pentru ca exista suspiciunea ca prezenta mea ca manager de proiect ar putea favoriza niste lucruri incorecte. Acesta a fost un motiv. Al doilea motiv a fost ca volumul de activitate in cadrul Directiei Sanitare si alte activitati pe care le aveam, nu-mi mai permiteau sa ma ocup si de asta la nivel de manager de proiect, fiind un proiect destul de greu si implicand consum de timp.

Ati ramas trainer in acel proiect...
Vasile Cepoi: Da, am ramas trainer. Eu am initiat acel proiect pentru ca ma preocupa calitatea serviciilor medicale de cand am intrat in administrarea sistemului de sanatate. Daca era aprobat proiectul trebuia sa inceapa inainte de a demara procesul de acreditare a spitalelor si avea drept scop pregatirea unui numar de 150 de spitale in vederea acreditarii. Are si acum. Din pacate el a fost aprobat mai tarziu, dupa ce s-a constituit infrastructura de acreditare a spitalelor, dar el este util in continuare.
 
Totusi in echipa administrativa a proiectului lucreaza si sotia dumneavoastra.
Vasile Cepoi: Da, sotia mea este profesor si se ocupa de partea de organizare a cursurilor, a examenului de absolvire, de evidente, cataloage, fiind o activitate profesionala.

Ma gandesc la un caz binecunoscut, in care a fost implicata sotia ministrului Botis. Nu credeti ca a va angaja propria sotie...?
Vasile Cepoi: Nu, ca nu am angajat-o eu, ci unul dintre partenerii din proiect: Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi care avea in atributie organizarea acestei activitati. Al doilea, are competenta sa o faca. Al treilea, in echipa unui proiect trebuie sa fie oameni in care ai incredere ca isi fac treaba cum trebuie. Mai ales ca, odata angajata o persoana intr-un proiect, foarte greu poti sa o schimbi, esti acuzat de ce n-ai analizat bine, de ce n-ai luat omul care trebuie...

Nu ati gasit alt om mai competent decat sotia dumneavoastra?
Vasile Cepoi: Mai de incredere sig... mai competent, nici mai competent, dar sigur nu mai de incredere. Si nu eu am angajat, repet. Cand se formeaza echipa unui proiect se realizeaza pe criteriul acesta...

Dar ati avut un cuvant de spus, sunteti o personalitate in lumea medicala ieseana...
Vasile Cepoi: Vreau sa spun ca n-am propus-o eu, mi-a fost propusa de colegii ceilalti care au fost in proiect. Domnule, cine stie sa faca lucrurile astea? Si sotia dumneavoastra nu poate sa faca? Poate sa faca, n-am intrebat-o daca vrea sa se implice, o sa vedem. Si, in final, s-a implicat sa faca lucrurile astea. Dar nu vad unde ar fi incompatibilitatea. Ea desfasoara o munca, depune dovada ca a facut munca respectiva si primeste niste bani pentru activitatea aceea indiferent daca e sotia mea sau nu.

Daca ati fi stiut atunci ca peste doi ani va urma sa fiti ministru al Sanatatii, ati mai fi fost de acord ca sotia dumneavoastra sa fie angajata in proiect?

Vasile Cepoi: Nu mi-am propus niciodata sa fiu ministru. Intamplarea a facut sa fiu ministru. Nu cred ca as fi ezitat. Nu vad nimic incorect si ilegal in a munci si castiga un ban corect si a participa la o activitate care este utila.


Citeste mai multe despre   3497 vizualizari

 • +18 (18 voturi)    
  Propusa de colegi :)) (Marţi, 25 septembrie 2012, 11:58)

  nano2k [utilizator]

  Asta ar fi din categoria "Nice try" daca nu ar fi din categoria "Din putul gandirii".
  • +5 (5 voturi)    
   mici contradictii.. infinita ipocrizie.. (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:54)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   deci dl. Cepoi se lauda a initiat proiectul, dar tot el ne spune ca e curat ca lacrima: "presedintele Fundatiei care era aplicantul proiectului era cel care dadea banii"...
   apoi aflam ca scopul proiectului era oricum imposibil de atins, dar a continuat.. ca era util.. (buzunarului propriu?)
   mai mult, si-a dat demisia pt ca celelalte nspe pozitii din sistemul bugetar nu-i mai lasau suficient timp sa faca management de proiect, asa ca a ramas doar 'trainer'. adica cei care livreaza efectiv proiectul, trainerii, nu aveau prea mult munca
   si in final ne pierdem undeva intre incredere si competenta. increderea nu ar fi un criteriu, dar unde competenta nu e... mergem pe incredere!

   penibil.
   • +4 (4 voturi)    
    hotul striga hotii... (Marţi, 25 septembrie 2012, 13:06)

    asi [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    si nu ,numai.Unde s-a pomenit ca un manager de spital de stat,sa fie si decan la facultate de medicina de stat,sa fie si in 5 locuri profesor in 5 facultati de medicina din tara?!?pe ce iau "aceste minti ilustre"banii statului?pe functia de conducere in "tspe "locuri sau pe cross-ul numit"5 facultati si 2-3 job-uri la 100 de metri altitudine"?!?
    Da!medicii nostri pleaca,rezidentii au salarii mici,ca "dinozaurii"nu se lasa de ciolan!!!De ce sa-i lase pe tinerii nostri,de ce sa le dea salarii adecvate statutului lor,de ce sa stimuleze cadrele medicale care si-au suplimentat studiile?
    Las' sa ia ei,cu mainile pana la cot!!!Pana la cot sa-i vad si eu in puscarie....pe hotii astia!!!
    Isi pun in functii de decizie nevestele,odraslele,cumetrele/nasii/finele si fratii...pe criterii de absoluta incompetenta!!!
 • +12 (14 voturi)    
  !!! (Marţi, 25 septembrie 2012, 11:59)

  CMD [utilizator]

  Penibil!!!
  Probabil, nici de nevasta nu ai vrut sa o iei,dar ti-a fost propusa!!!
 • +8 (8 voturi)    
  A naibii Marmota ! (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:02)

  blackbik [utilizator]

  Iar am prins-o invelind ciocolata!
 • +8 (8 voturi)    
  Demisia ! (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:05)

  VI10 [utilizator]

  Ne crezi imbecili? Prin colegi...
 • +7 (7 voturi)    
  Propusa de colegi? (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:06)

  Supastar [utilizator]

  Pai atunci totul e ok! A fost doar o mica neintelegere. Carry on.
 • +8 (8 voturi)    
  sfanta naivitate... (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:15)

  costica [anonim]

  Astia ne prostesc in fata fara pic de jena...
  Inteleg ca pe DD asa l-a nascut ma-sa, un fanfaron si un ipocrit, dar sa-i auzi si p-astialaltii, care par a fi in toate mintile, ca vorbesc la fel de parca noi am fi prostii pe care ei ii batjocoresc mereu de 20 de ani, este prea mult !!
  RUSINE!!!
  Ipocrizie si minciuna generalizata!!
  Toata clasa politica romanesca este un dezastru!
  Toata !!!
  SILA !!!!
  • +6 (6 voturi)    
   corect! (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:25)

   airamerica [utilizator] i-a raspuns lui costica

   Omul e corect: pentru EI e normal sa-si angajeze sostiile, copiii, matusile in proiectele si institutiile care le pastoresc! Si-ar angaja si cainele din curte daca ar putea! Chiar cred ca indignarea lui e sincera: adica, cum, ce am gresit?!
   • +1 (1 vot)    
    daaaa.... (Marţi, 25 septembrie 2012, 13:06)

    asi [utilizator] i-a raspuns lui airamerica

    si nu ,numai.Unde s-a pomenit ca un manager de spital de stat,sa fie si decan la facultate de medicina de stat,sa fie si in 5 locuri profesor in 5 facultati de medicina din tara?!?pe ce iau "aceste minti ilustre"banii statului?pe functia de conducere in "tspe "locuri sau pe cross-ul numit"5 facultati si 2-3 job-uri la 100 de metri altitudine"?!?
    Da!medicii nostri pleaca,rezidentii au salarii mici,ca "dinozaurii"nu se lasa de ciolan!!!De ce sa-i lase pe tinerii nostri,de ce sa le dea salarii adecvate statutului lor,de ce sa stimuleze cadrele medicale care si-au suplimentat studiile?
    Las' sa ia ei,cu mainile pana la cot!!!Pana la cot sa-i vad si eu in puscarie....pe hotii astia!!!
    Isi pun in functii de decizie nevestele,odraslele,cumetrele/nasii/finele si fratii...pe criterii de absoluta incompetenta!!!
 • +5 (5 voturi)    
  o idee (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:26)

  a [anonim]

  ar trebui verificat, cand a pontat orele pentru lucru la proiect avand in vedere ca el era angajat full time la directia de Sanatate ca director.

  daca a pontat orele de lucru la proiect in timpul programului de lucru la Directa de Santate e si un pic

  de Frauda.
 • +6 (6 voturi)    
  imcrederea in sotie (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:27)

  oilman [utilizator]

  Deci domnul Cepoi continua sa-si prezinte argumentele isiota care pe deasupra arata gindirea bolshevika a mafiotului: E normal sa-si aduca sotia, nu a angajat-o el ci partenerii oricum, fiindca are nevoie de oameni de incredere. OK - deci in pozitii cheie, extrapolind putin afirmatia ministrului, cel mai bine e sa ne angajam rudele, in ele avem incredere. Oare care este definitia de conlict de interese a ministrului ? Oare ce cauta acest individ in functia de ministru ? Ori poate guvernul Ponta re-scrie citeva definitii: Conflict de interese, plagiat, etc ...
 • +6 (6 voturi)    
  seriooooss? (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:33)

  manon [utilizator]

  mai Cepoi, m-ai umplut de lacrimi cand ai inceput sa iti dai "foile" jos....telenovela curata, ce mai....
 • +5 (5 voturi)    
  incredibi (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:37)

  johnny [anonim]

  Chiar ne ia pe toti de prosti.
 • +7 (7 voturi)    
  Oamenii nu inteleg cum functioneaza autoritatile (Marţi, 25 septembrie 2012, 12:46)

  hic sunt leones [utilizator]

  Nici in ziua de astazi nu au reusit unii sa intelegea ca autoritatile statului nu au voie sa-si depaseasca atributiile trasate prin lege.
  In cazul lui Diconu, parlamentul s-a subrogat in atributiile ANI pentru a da un aviz;
  In cazul CE tot parlamentul s-a subrogat constitutiei si Curtii Constitutionale emitand o parere ca cica plagiatorul ne poate reprezenta.

  "cei de la organismul de implementare au spus ca nu sunt in conflict de interese"
  Poate ne spuneti si noua unde gasim articolul din lege care ii ofera acestui organism dreptul de a se pronunta pe incompatibilitati.
  Ati intrebat la ANI - singura autoritate in masura sa se pronunte pe incompatibilitati?
  Probabil ca nu, probabil ca habar n-aveti ca legea spune ce functii aveti voie sa ocupati in cazul in care detineti deja o alta functie de demnitate publica.
  Legea, nu parerea unui oarecare organism.
 • 0 (0 voturi)    
  demisia (Marţi, 25 septembrie 2012, 13:39)

  emi [anonim]

  pentru acela lucru fostul MINISTRU MUNCII,guvern PDL,din BISTRITA,si-a dat demisa.Atunci opozitia PSD,PNL etc. au facut mare galagie.Acum nu se aude la USL.???
 • +1 (1 vot)    
  ce sa-ti spun (Marţi, 25 septembrie 2012, 14:01)

  Gobelin [utilizator]

  nimeni altcineva decat sotia astuia nu se putea ocupa de ORGANIZAREA unor cursuri.
  mai nou tre' sa fii profesor ca sa faci treaba de secretara?
  da' na, daca curje banu' cu debit, nu mai conteaza nici morala, nici legea ...
  cepoiu asta e cam stricat pe dinauntru ...
  apropos, cum o fi alintand-o pe nevasta-sa?
  "ceputza mea"?
 • +1 (1 vot)    
  Priviti-i figura! (Marţi, 25 septembrie 2012, 14:46)

  fefe [anonim]

  Este figura standard de activist de partid comunist. Aia care nu faceau nimic si dadeau doar indicatii pretioase.

  Marsavia, incompetenta, tupeiusmul mizerabil, nepotismul ca natura de a trai, s-au intiparit pe figurile acestor oameni. Uitati-ve la ei, toti astia de la Mang la Cepoi care probabil nu au produs nimic in viata lor decat experiente in practica "datului din coate", invartelii, sapatului celor din jur, arata mai mult sau mai putin la fel.

  La noi rar vezi in politica o figura luminoasa, oameni obisnuiti sa te priveasca destins in ochi, toti sunt tarati de rictusuri, parca sunt o colectie de exemple pentru un tratat al lui Lombroso.
 • 0 (0 voturi)    
  da (Marţi, 25 septembrie 2012, 16:54)

  ortodoxu [utilizator]

  Asta ne ia de idioti.Cum dle,daca ti-au propus-o colegii inseamna ca nu mai este sotia ta?
  Sper ca nu toti doctorii sunt la fel de "destepti" ca dta ca ne-am dus pe copca definitiv.
  Mare este gradina Domnului!
 • 0 (0 voturi)    
  specialista Cepoi (Marţi, 25 septembrie 2012, 18:12)

  Leo [anonim]

  Adicatelea, madam Cepoi este o specialista renumita si era normal sa fie recomandata de colegii domnului Cepoi! Apropo, ce o recomanda pe cucoana asta sa faca parte din proiectul ala, in afara ca-i spala rufele lui domn ministru? Ce meserie are, ce post ocupa si cu e mai breaza decat altii ca sa fie recomandata?
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Marţi, 25 septembrie 2012, 22:34)

  cartograful [utilizator]

  ce nu inteleg eu...toti meseriasii astia de dau zilnic lectii de cum sa pastram bonul, cum trebuie sa contribuim mai mult la bugetul de stat iar dupa cateva luni aflam ca de fapt is niste pungasi de ultima speta, vezi si cazul blejnar, si asta si multi altii. Cata nesimtire pot avea ca sa faca atat pe moralistii?
 • 0 (0 voturi)    
  Serios (Miercuri, 26 septembrie 2012, 7:18)

  Stefan [anonim]

  Chiar suntem toti imbecili?
 • 0 (0 voturi)    
  Si asa a aflat ce sotie profesionisdta are... (Miercuri, 26 septembrie 2012, 12:50)

  Bogdan [anonim]

  ...desigur si Sotia lui Antonescu este prima pe lista de europarlamentari, sotia lui Diaconu ajunge regizor pe semnatura sotului dar n-ai ce-i face...cu siguranta ca s-ar fi pornit o greva generala daca nu si-ar fi promovat sotia! toti colegii ar fi protestat si ar fi facut greva foamei....


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version