Dan Diaconescu a parasit Romania, in jurul orei 17:00, cu o cursa aeriana spre Munchen (Germania) si va reveni in tara miercuri dimineata, pentru a continua discutiile privind incheierea contractului de privatizare la Oltchim, informeaza Mediafax citand surse apropiate situatiei.

Avocatul Daniel Fenechiu, reprezentantant legal al lui Dan Diaconescu in negocierile cu OPSPI pentru privatizarea Oltchim, a confirmat pentru Mediafax plecarea din tara a politicianului.

Daniel Fenechiu a precizat ca membrii comisiei de privatizare au fost informati despre faptul ca Dan Diaconescu a parasit Romania si a aratat ca acesta urmeaza sa revina miercuri in tara, pentru a continua discutiile cu comisia de privatizare.

Amintim ca Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Invitat luni la Ministerul Economiei, Dan Diaconescu a refuzat sa semneze contractul de cumparare a Oltchim si a invocat absenta unor clauze din propunerea de contract a Ministerului Economiei. Diaconescu a acuzat Guvernul ca nu vrea sa plateasca salariile angajatilor.

Privatizarea Oltchim a alunecat in spatiul politic, premierul Ponta acuzandu-l de Diaconescu ca nu are banii promisi si ca este inteles cu Videanu, Videanu numindu-l pe Ponta "Bula" si acuzandu-l de incompetenta. Intre timp, mai multi lideri liberali au declarat ca toata povestea este un esec.