Seful Politiei Ilfov, adjunctii acestuia si alti ofiteri din conducerea IPJ, precum si membri ai conducerii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti sunt cercetati prealabil, in urma anchetei Corpului de control al MAI, dispusa dupa uciderea japonezei Yurika Masuno, anunta Mediafax.

La ordinul ministrului Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, o comisie formata din ofiteri ai Corpului de control a facut verificari, in perioada 3- 21 septembrie, la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Ilfov si la Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti

Controlul a vizat evaluarea managementului in cazul prevenirii criminalitatii stradale, in special infractiunile comise cu violenta, mai ales ca, la nivelul IPJ Ilfov exista un numar foarte mare de fapte comise cu violenta, ramase cu autori necunoscuti, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Controlul amanuntit la IPJ Ilfov a fost dispus dupa uciderea japonezei Yurika Masuno de catre Vlad Nicolae, in 15 august, intr-o padure de langa Corbeanca.

In urma anchetei facute de Corpul de control al MAI, seful IPJ Ilfov, Emanuel Marin Nica, si adjunctii sai, Ionel Lefter si Nicolae Baicu, precum si alti sase ofiteri sunt cercetati prealabil, in timp ce alti 14 ofiteri au fost atentionati.

De asemenea, in cazul a doi ofiteri si a unui agent a fost sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Ministerului Administratiei si Internelor.

In acelasi timp, in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti, s-a declansat cercetarea prealabila pentru opt ofiteri, intre care si seful structurii, Dan Rosoga, iar sase ofiteri au scapat doar cu atentionare.

Situatia de la Ilfov a intrat in atentia conducerii MAI la scurt timp dupa moartea japonezei Yurika Masuno, cand s-a constatat ca ucigasul Vlad Nicolae se face vinovat si de alte dou crime si talharii, la care se mai adauga si molestarea sexuala a unor vecine in varsta, fiind lasat in libertate atat din indiferenta politistilor cat si a procurorilor ilfoveni.

Controlul a fost dispus de ministrul Mircea Dusa la inceputul lunii septembrie, potrivit Agerpres: "Au fost dispuse masuri de cercetare prealabila fata de 9 ofiteri, dintre care si membrii ai conducerii Inspectoratului, atentionarea a 14 ofiteri. De asemenea, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a fost sesizat in cazul a doi ofiteri si a unui agent de politie", potrivit unor informatii transmise de Ministerul Administratiei si Internelor.

Controlul a vizat evaluarea managementului, in vederea implementarii programelor nationale si locale, pentru a preveni criminalitatea stradala, in special infractiunile comise cu violenta.

Totodata, la nivelul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti au fost dispuse masuri de cercetare prealabila pentru 8 ofiteri si membri ai conducerii, precum si atentionarea a 6 ofiteri.

La sfarsitul lunii august, o tanara japoneza a fost acostata in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca (langa Bucuresti), unde a fost talharita si ucisa.