Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat joi ca procurorul general al Romaniei si procurorul sef al DNA vor fi numiti dupa legea in vigoare si a anuntat ca a cerut deja o intalnire comisarului european pe Justitie, Viviane Reding, informeaza Agerpres.

'Nu-mi imaginez ca cineva da intr-o saptamana o lege noua, exista o lege in vigoare. Numirea procurorului general si a structurii este prevazuta in lege ca fiind atributul exclusiv al ministrului, am discutat-o cu oficiali de la UE, eu am stabilit deja criteriile, au fost agreate si de Sectia de procurori a CSM si nu vad un impediment. Chiar am fost felicitata pentru maniera in care am gasit aceste criterii de transparenta", a declarat ministrul Pivniceru, la Palatul Parlamentului, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Ministrul Justitiei a adaugat ca a solicitat o intalnire cu comisarului european pe Justitie, Viviane Reding, pentru a-si prezenta proiectele, si asteapta sa vada cand va avea loc aceasta.

Mona Pivniceru a vorbit si depre intalnirea anulata cu Viviane Reding, care ar fi trebuit sa aiba loc miercuri, precizand ca nu a fost fixata pentru saptamana aceasta o intalnire bilaterala cu Reding, dar exista sansa "sa fie o intalnire informala, in sensul de prezentare" a sa ca ministru.