Directorul SRI, George Maior, a fost audiat, marti, in comisia parlamentara de specialitate, in legatura cu activitatea Serviciului pe 2011, precizand, la final, ca amenintarea terorista este "in crestere", institutia concentrandu-se pe acest fenomen mai mult decat in alti ani, informeaza Mediafax.

Directorul SRI, George MaiorFoto: Adevarul

"Din punct de vedere al amenintarii teroriste, am mentionat catre Comisie ca aceasta amenintare este in crestere datorita unor factori pe care i-am explicitat in cadrul Comisiei si ca ne concentram mai mult decat in alti ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o amenintare directa sau iminenta, dar este o amenintare in crestere si ati vazut evolutii in Europa si chiar in tari vecine legate de fenomenul terorist care ne ingrijoreaza si pe noi ", a spus directorul SRI intr-o declaratie facuta la finalul audierii.

  • George Maior: In 2011, 58% din informarile SRI au fost transmise Guvernului si doar 28% presedintelui

Directorul SRI a mai declarat marti, dupa ce a prezentat Raportul de activitate al institutiei pe anul 2011 in fata Comisiei parlamentare de control, ca, in 2011, 58% din informarile SRI au fost transmise Guvernului si doar 28% presedintelui, arata Mediafax.

"Am evidentiat faptul ca majoritatea informarilor noastre au fost transmise Guvernului, in principal 58% din aceste informari au fost transmise Guvernului si 28-29% presedintelui, avand in vedere faptul ca anul 2011 s-a caracterizat si din punct de vedere al securitatii nationale prin efectele acestei crize economice si financiare, Guvernul avand indatorirea principala si misiunea de a solicita informatie, de a consuma informatie pe aceste chestiuni", a spus George Maior.

El a precizat ca in 2011 au fost transmise si autoritatilor locale foarte multe informari, in jur de 2000.

Raportul de activitate al SRI pe 2011 a fost adoptat de Comisia parlamentara de control, urmand sa fie prezentat la o data ulteriora plenului Parlamentului, spre aprobare.