Miercuri in tara vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie. In decursul zilei de joi, vremea se va raci accentuat in majoritatea zonelor si va ploua pe arii extinse, exceptie facand regiunile sud-estice, unde valorile termice vor fi peste cele normale ale datei iar ploile vor incepe pe seara.

Pe parcursul zilei de miercuri, cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe in nordul tarii, in special la munte, dar si in sud-est, iar vantul va sufla slab si moderat.

Pe timpul noptii nebulozitatea se va accentua in regiunile vestice si nord-vestice, unde aversele, in general moderate cantitativ, vor fi prezente pe arii extinse, izolat se vor semnala descarcari electrice, iar vantul se va intensifica. Minimele termice vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade.

Joi, in Bucuresti, vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi variabil spre partial noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 25 -26 de grade, iar cea minima de 14 - 16 grade.

In majoritatea zonelor tarii vremea se va raci accentuat in decursul zilei de joi, cerul va fi noros si va ploua pe arii extinse. Exceptie vor face regiunile sud-estice, unde valorile termice vor fi peste cele normale ale datei, iar ploile vor incepe din orele serii. Vor fi in special averse, izolat se vor cumula cantitati de apa mai insemnate si vor fi posibile descarcari electrice.

In masivele montane inalte, la peste 1800 m altitudine, vor fi posibile precipitatii mixte. Vantul se va intensifica temporar in toate zonele. Temperaturile maxime vor fi de la 12 - 13 grade in vest pana la 27 - 28 de grade in Baragan.

Minimele termice, mai scazute decat in noptile precedente in toate regiunile, vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade.