Clasamentul BCG al performantei sistemelor feroviare din Europa: Romania, printre tarile cu o cale ferata deficitara la capitolul siguranta
Prin "performanta" sistemului feroviar al unei tari, BCG intelege nivelul traficului suportat de acesta, calitatea serviciilor si siguranta pasagerilor.
Indicele performantei feroviare in Europa a fost creat prin analizarea cailor ferate din 24 de tari europene. In urma cercetarii, acestea au fost impartite in trei categorii:
1. tari cu un nivel ridicat al performantei retelei feroviare: Elvetia, Franta, Germania, Suedia si Austria.
2. tari cu o calitate medie a serviciilor si a gradului de utilizare a retelei: Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Republica Ceha, Spania, Belgia, Italia, Luxemburg, Norvegia
3. tari ale caror sisteme feroviare sunt deficitare la capitolul siguranta: Irlanda, Slovenia, Romania, Polonia
"Punctualitatea trenurilor, rezistenta la intemperii, serviciile [...] sunt adesea pincipalele preocupari ale cetatenilor", a explicat Sylvain Duranton, director asociat la BCG si co-coordonator al activitatii feroviare la nivel global.
Studiul BCG raporteaza totodata performanta sistemelor feroviare nationale raportata la nivelul investitiilor publice facute in fiecare tara. Astfel, Elvetia investeste 222 de euro anual pe cap de locuitor, Franta cheltuieste 70 de euro, Germania 80 de euro iar Suedia 86 de euro.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Acum, sa speculam putin: care credeti ca este numarul de garnituri care circula pe caile ferate din Elvetia, Germania, fata de acelasi numar in cadrul cailor ferate romane?
Facem raportul numarului de accidente si ne iese o metrica .. cu care putem compara, in aceleasi conditii, performantele celor 2 sisteme.
Faptul ca dvs. spuneti ca s-a intamplat un sungur accident, fata de Germania, este irelevant. Pana si vitezele medii cu care circula trenurile in cele 2 tari sunt diferite. Premizele de la care plecati sunt diferite.
Iata de ce argumentatia dvs. 'faptele vorbesc de la sine' este falsa. Ia puneti sa circule in Romania acelasi nr. de trenuri ca in Germania, ponderat cu lungimea totala a caii ferate, la aceeasi viteza si .. vedeti ce obtineti in materie de accidente :)
Ar fi bine ca data viitoare cand va mai exprimati public o parere sa veniti cu argumente. Pentru ca altfel, cine nu cunoaste va aproba, cine se pricepe va ignora .. si doar nu vreti aprecierea ignorantilor, nu-i asa?