Ministrul Mediului, Rovana Plumb, sustine ca este nemultumita de modul in care au actionat institutiile din subordinea ministerului in cazul ursului care a atacat trei persoane in judetul Dambovita si a anuntat ca de luni va dispune o ancheta in acest sens, potrivit Mediafax.

"Sunt foarte nemultumita de cum s-a procedat la informare si luarea de masuri. In primul rand, fondul de vanatoare trebuia sa ia masuri sa evite asa ceva. Sunt nemultumita de cum au actionat serviciile deconcentrate din subordinea ministerului. Trebuiau instituite masuri de identificare, de monitorizare pentru recuperarea animalului. De maine vom incepe o ancheta in acest sens, pentru a vedea in ce masura fiecare si-a facut treaba. Acum e prematur sa ma pronunt, dar pare ca acest lucru nu prea s-a intampla. Agentia de Protectia Mediului Dambovita a lipsit cu desavarsire", a spus Rovana Plumb.

Ministrul Mediului a anuntat ca tot incepand de luni vor fi verificate toate inspectoratele teritoriale silvice si fondurile de vanatoare.

"Vor verifica fiecare fond de vanatoare, pentru a vedea daca masurile dispuse sunt respectate si aplicate", a mai spus Rovana Plumb.

Ursul impuscat, sambata seara, in localitatea Pietrosita era turbat, arata primele rezultate ale autopsiei, a anuntat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita, Sandu Tolea, care a sustinut ca animalul este cel care cu o zi in urma a atacat trei oameni.

"Nu exista nicio indoiala ca ursul este cel care a atacat si avem confirmarea ca avea rabie. Faptul ca a atacat ziua, si acolo unde lucrau oameni, arata ca avea un comportament agresiv", a spus seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita.