Restrictia de viteza de 100km/h impusa pe Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, pe sectorul cuprins intre km 26+000 - km 68+250, Moara Vlasiei-Ploiesti, va fi ridicata iar limita maxima de deplasare va fi de 130 km/h, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) intr-un comunicat remis HotNews.ro. Pe tronsonul de autostrada cuprins intre Centura Bucuresti si Moara Vlasiei, tronson cu trei benzi de circulatie pe sens, se va mentine restrictia de 100 km/h.

A3 Bucuresti - PloiestiFoto: Hotnews

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca, incepand cu data de 14.09.2012, se ridica restrictia de viteza de 100km/h impusa pe Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, pe sectorul cuprins intre km 26+000 - km 68+250, Moara Vlasiei-Ploiesti", anunta Compania intr-un comunciat de presa.

Astfel, pe tronsonul de autostrada dintre Moara Vlasiei si Ploiesti viteza maxima de deplasare va fi de 130km/h, conform reglementarilor legale in vigoare, ca urmare a finalizarii lucrarilor de optimizare a sigurantei traficului rutier.

"Precizam ca pentru sectorul de autostrada cuprins intre km 6+550 - km 26+000, DN Centura Bucuresti - Moara Vlasiei, se mentine restrictia de viteza de 100km/h", mai anunta CNADNR. Sectorul in cauza este singurul tronson de autostrada cu trei benzi pe sens.

Autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti a fost deschisa pe 19 iulie circulatiei dupa mai multe termene de finalizare depasite. Sectorul de autostrada, lung de 62 de kilometri si care a costat 450 de milioane de euro, leaga centura Capitalei de centura Municipiului Ploiesti si se vrea a fi o alternativa la DN1, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din tara.

Lucrarile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti au fost impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Chiar daca autostrada a fost deschisa circulatiei rutiere inca din 19 iulie, lucrarile aferente autostrazii inca nu au fost finalizate in totalitate, urmand sa fie terminate lucrari de optimizare a siguramtei traficului rutier, lucrari la spatii de parcare, precum si lucrarile la nodurile rutiere de pe parcursul tronsonului de autostrada.

La data deschdierii circulatiei pe autostrada, viteza maxima legala a fost stabilita temporar la 100 km/h.

Citeste mai multe despre A3 Bucuresti - Ploiesti: