Barroso, dupa intalnirea cu Traian Basescu: Comisia nu va face niciun compromis in ce priveste independenta Justitiei. Toate fortele politice trebuie sa actioneze cu responsabilitate si retinere
"Presedintele Barroso si-a exprimat ingrijorarile legate de recentele evenimente politice din Romania si imaginea pe care acestea au creat-o pentru partenerii din Uniunea Europeana. El a subliniat clar ca CE nu va face niciun compromis in ceea ce priveste nevoia ca toate statele membre sa respecte domnia legii, independenta justitiei si respectarea regulilor constitutionale. Presedintele Barroso a subliniat importanta unui cadrul legal si politic stabil pentru credibilitatea Romaniei si pentru situatia economica si financiara" a tarii, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene.
Seful executivului european a subliniat, de asemenea, importanta continuarii eforturilor legate de indeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare si Verificare si faptul ca CE va continua sa monitorizeze situatia din Romania in lunile urmatoare.
In ceea ce priveste Cadrul Financiar Multianual, Jose Manuel Barroso a evidentiat nevoia unui buget ambitios pentru Uniunea Europeana, care sa poata garanta politici "ambitioase" de coeziune si oferi instrumente pentru crestere si competitivitate in Europa.
In cadrul intalnirii cu Traian Basescu, presedintele CE a reafirmat sprijinul pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen dar si nevoia intaririi capacitatii de atragere a fondurilor europene.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
7 milioane vor fara Basescu si vor ca tara sa fie repectata si de Baroso si Angelica! Nu cu mult timp am scapat de ciubota ruseasca si acum ce facem, ne bagam sa ne chinuie altii!, nu, ,, foarte ferm”?
Cat despre cei 7 milioane, eu as mai da jos din ei... Cred ca se aplica logica bancului ala cu 'Dragii mei, din 3 cati ati fost numai 5 ati mai ramas?!' ;-))
Incearca sa pricepi ca 10 mil sunt mai multi decat 7.4 (cu fraude cu tot). Majoritatea doar in tarile cu banane multe se supune minoritatii.
Ce naiba, voi aveti mamaliga in loc de creiere?
Da, sint 7 mil car nu-l vor pe Base . Bravo. Nimeni nu neaga.Si ce-i cu asta? Dar regulile sunt altele.
Pe dl.Parlament nu-l vor vreo 15 mil, dar sta in picioare.
Poate si pe tine nu te vrem vreo 12 mil. Ce facem ? Te omoram,? Nu. Te lasam sa stai pe langa noi si sa respecti regulile.
Unde ai auzit tu ca presedintii se suspenda daca nu-l mai vor mai putini de jumatate din masa electorala.
Astept sa te suspenzi.
Sau faci pe nepriceputul?
Nu ai decat sa schimbi legea.
Daca faceau ceilalti asa ceva, va pleseneau vemnele in cap de urlete si zbierete.
Nu sunt de acord cu aceste lucruri, chiar daca le fac pdl, usl, pcr sau altii.
Cred ca si capul tau de usl-ist imi da dreptate.
Nu te mai raporta la alte tari, nu aveti decat sa schimbati legea.
Deci in concluzie, ai dreptate doar daca ai o lege in acest sens.
Daca nu ai, fa-o.
Daca nu o faci, atunci taci si accepti.
Altfel, ilici, nastase, voiciorescu, dr. catalin voicu, vanghelie, oprescu sint adevarati romani.
Intr-un schimb de parari, idei, principii, poti scoate doar onomatopee sau scancete.Nu poti scoate ceva interesant, constructiv.
Nu te dezminti,
Probabil ti-ai dorit sa fi cineva dar nu ai reusit sa treci peste medie, ai ramas un anonim, grobian si propbabil incult, dupa cuvintele folosite.
Lasa-ma sa te ghicesc: complexat, frustrat, incult, grobian. Iti plac manelele, spargi seminte si te uiti la o integrama ca la tabelul lui Mendeleev.
Cine este acesta?
Pentru tine un fotbalist.
Iti doresc sa gasesti cuvinet in a te exprima, cuvinet mai civilizate si sa nu te ascunzi sub protectia anonimatului, dand dovada si de slabiciune si lasitate.
Acestea doua se adauga la portretul de maim sus.
Pt. mine este o rusine ca ti-am scris, ca te-am bagat in seama.
Pentru cine nu intelege, UE vine cu drepturi si obligatii. In cazul nostru una din obligatii este respectarea statului de drept. Tind sa cred ca UE, care are o mai mare experienta in democratie, stie mai bine decat noi daca ce s-a intamplat cu suspendarea a fost corect sau nu.
nu am auzit si vazut sa vina UE si sa faca cercetari asupra referendumului.
cata infantilitate sa afirmi ca Barroso asculta de Base !!!
doar atat ai putut sa scoti ???
mare e gradina lui D-zeu !!
Cuvinte ca "pezevenghi" denota de obicei valoarea celui ce le arunca in discutie in loc de argumente.
"Joaca la doua capete" ar putea fi o acuza daca s-ar mentiona si care sunt cele doua capete.
In sfarsit cineva a evitat folosirea expresiei "este inacceptabil" care devenise plictisitoare, schimband-o cu "nu este de permis". Lipseste, insa, subiectul: ce nu este de permis? Cele doua capete de mai sus? Care sunt acelea? Si pe baza a ce nu este de permis? As aminti ca cel care i-a cerut lui Barosso sa fie specific in recomandarile lui a fost premierul Ponta, care s-a angajat sa se conformeze acestora. In privinta unora, inca mai cauta interpretari care sa-l "derobeze".
Nici ineptiile tale nu au mai aparut o vreme, sau nu le-am remarcat eu. Poate.
Da, ai dreptate. Nu e prietenie. E interes intre Base si Baroso.
Pietenie sincera este intre Cacarau si Voiculescu, Ponta si Cacarau, etc Bineteles ca nu sunt interese, aici.
Cum prietenie sincera este si intre tine si electoratul din care faci parte cu mandrie proletara si cei care se fac ca guverneaza.
Da, vezi, ai si tu dreptate.
Apropo, ti-ai luat bacul?
Glumeam. Bineteles ca nu, sau cu nota mica.
Hai, nu te supara, nu le leaga nici prietenie si nici interes. Nu ne leaga nimic.
Acum.. de ce crezi tu ca nu-mi plac Basescu, regimul si electoratul lui?
Hã Hã Hã ...
Ovidiu.
daca nu esti de acord cu ei...nu esti un om cu o opinie, ci esti ori platit de usl ori comunist.
se pare ca ei respecta la sange sintagma: cine nu e cu noi e impotriva noastra
Concluziile pleaca de la convingeri. Odata ce maimuta din povestea ta accepta un fapt ca fiind adevarat, trage automat o concluzie, oricare-ar fi ea. evident ca nu pot fi toate valabile, dar pui problema gresit. nu e vorba de profunzimea perceptiei la maimute, nu e vorba de abilitatea de a analiza interdependenta diverselor gesturi (care luate individual se pot interpreta in cu totul alt fel decat integrate intr-un intreg virtual), e vorba de capacitatea maimutei de a gandi pentru ea si de a nu mai percepe ca valid orice argument venit de la o sursa in care are incredere. exemplu pentru cei care se scarpina acum in cap: daca avem incredere in x politician pentru evolutia trecuta, nu trebuie sa excludem posibilitatea ca evolutia prezenta sa fie poluata de intentii mai putin onorabile. Asta e problema cu maimutele orientate atat spre portocaliu, cat si spre... ce culori o avea usl-ul - in jungla carpato-danubiano-pontica. Odata ce au fixat reperul increderii pe x figura sau formatiune politica, uita sa filtreze pe viitor evolutia acesteia, isi aliniaza toate argumentele (unele mai simple - ca sascha, altele mai elaborate - ca palax, altele ridicole de-a dreptul - ca mazeta) in sprijinul respectivei formatiuni. niciodata nu se opresc sa se gandeasca...
"Dar stai mã, poate astia... au luat-o 'ntr-o parte, poate nu mai sunt la fel de ok cum ii stiam". cand se intampla asta, unde se ajunge?
LA DISCUTII DESPRE MAIMUTE PE UN SITE DE STIRI...
PS:scepticii nu sunt manipulabili, din contra: indoctrinatii sunt manipulabili. ei sunt unealta
Nu citesc chiar tot ce scrie Tapalaga, dar pana acum eu am impresia ca vede similar problema, si anume ca cine schimba regulile jocului, te forteaza sa echilibrezi balanta. Iar dupa ce se echilibreaza, putem analiza fiecare tabara relaxati. Si asta-i clauza mea, si comportamentul, si raspunsurile care le dau aici. Pot fi combatut la cum imi dau seama daca ei au schimbat regulile. Asta-i alta discutie.
Spui ca un sceptic ar pleca acasa, si i-ar lasa sa joace fara arbitru? te contrazic: un sceptic (Ca mine cel putin) - ar sta in tribune si ar (incerca cel putin) convinge amandoua galeriile ca sunt degeaba acolo, ca jocul e nelegitim. Ca simplul fapt ca ambele echipe se chinuie sa castige prin practici neloiale se datoreaza tocmai existentei galeriilor, care de care mai galagioase, cu bannere si trompete si restul alaiului. Asta pierd din vedere majoritatea romanilor, cu sau fara o orientare politica - politicienii sunt acolo sa administreze avutia publica, ei sunt platit din bani munciti de mine si (probabil) tine, nu invers. Incurcand echipa mai puternica in momentul x sa inscrie goluri intr-un "blat" nu faci mai bine decat tinand cealalta echipa in loc. Ce incerc sa spun... dat fiindca AMBELE echipe sunt compromise, solutia nu e sa alegi partea care pare putin mai ok, mai onesta. Inlocuind o problema cu alta problema nu o faci pe prima sa dispara. si federatia (a se citi CE, UE, etc) nu face decat sa indrepte balanta intr-o directie. Oricare ar fi ea, faptul ca se implica activ pentru beneficiul uneia din parti ma duce cu gandul la interesele implicate si la onestitatea lor.
Sunt interese, e adevarat, iar relatia este definita ca alianta. Prietenia e o componenta ce poate intari alianta, alaturi de angajamentele comun asumate.
E insa greu de realizat o prietenie cu cei pe care ii acuzi de atitudine dezechilibrata, inacceptabila, neprofesionalism, partinire si intruziune.
Globalizarea, aparent, ne poate salva de astfel de situatii - despre asta e vorba. cu singura rezerva ca intentiile liderilor trebuie sa fie cu adevarat CURATE CA LACRIMA.
sunt ele oare asa? dati un seach pe google pe fiecare nume marcant (merkel, barroso, franks, etc). veti gazi 90% propaganda fara substanta, si 10% intamplari din evolutia lor, pana sa ajunga cine sunt azi. judecati-i prin prisma faptului ca oamenii nu se schimba (adevar documentat psihologic), si vedeti cine sunt cei care ne aduc globalizarea, ca raspuns la toate relele din lume.
cat ii priveste pe actorii politici romani, eu personal consider ca joaca numai si numai pentru interes propriu, nu comunitar. din ambele tabere - basescu indirect, prin intermediul fratelui, a elenei udrea, lui videanu, blaga etc (ne aducem cu totii aminte abuzurile facute cu banul public de ei, politizarea excesiva a... tot ce misca) iar usl - aici nu trebuie sa dau exemple. e evident ca incearca sa fure in cateva luni cat a furat pdl-ul in 8 ani. si mai fara perdea, ceea ce ii face si mai lipsiti de bun simt.
- Presupunerea ca aceasta criza a fost provocata de intelecte superioare suna proletar si in acelasi timp nu aduce nimic nou. Puterea revine in general unor personalitati care printre altele au de trecut si proba IQ. Aceste personalitati iau decizii, prin urmare impart si responsabilitatea celor in numele carora decid. Da, ei nu au reusit sa evite criza. Cine aduce solutia salvatoare? Sa apelam la niste retardati?
- Globalizarea arata mai mult ca un efect si mai putin ca un scop; o alternativa caruia unii i s-au adaptat mai bine. Intamplarea sau legile evolutiei fac ca cei puternici sa se adapteze mai repede. Pot fi condamnati pentru asta?
- Expresia "curat ca lacrima" pare fi predestinata, mai ales cand e vorba de salvarea din criza.
- In privinta interesului propriu urmarit (si) de politicienii nostri, nici acesta nu mai e condamnat de 20 de ani, cata vreme nu contravine legii. Banuielile si asociatiile cu fratele, cumnatul, matusa etc. au un efect electoral, dar pana la pronuntarea justitiei raman doar banuieli.
- Daca insistenta pentru respectarea principiilor europene ca domnia legii, independenta justitiei, respectarea cuvantului dat sunt acea 90% "propaganda fara substanta", atunci intr-adevar Europa de azi nu e pentru oricine
Nu, asa cum am spus... Globalizarea, aparent, ne poate salva de astfel de situatii - despre asta e vorba. cu singura rezerva ca intentiile liderilor trebuie sa fie cu adevarat CURATE CA LACRIMA.
"In privinta interesului propriu urmarit (si) de politicienii nostri, nici acesta nu mai e condamnat de 20 de ani, cata vreme nu contravine legii. Banuielile si asociatiile cu fratele, cumnatul, matusa etc. au un efect electoral, dar pana la pronuntarea justitiei raman doar banuieli. "
Atata vreme cat legea a fost scrisa chiar de ei, pentru a-si legitima mizeriile, ar trebui poate sa-ti amintesti ca omul e dotat cu discernamant, si ar trebui sa renunti la deviza pedelistã "hotul neprins e negusor cinstit".
"Daca insistenta pentru respectarea principiilor europene ca domnia legii, independenta justitiei, respectarea cuvantului dat sunt acea 90% "propaganda fara substanta", atunci intr-adevar Europa de azi nu e pentru oricine"
Revenind la discernamant - ar trebui poate sa-l folosesti ca sa treci peste declaratiile seci, care nu vor fi niciodata altele decat "noi va vrem binele", si ar trebui poate coroborate cu realizarile aferente. Mai simplu, daca acum te scarpini in cap, urmareste cat s-a onorat din tot ce s-a promis de catre personalitatile in discutie. Si-o sa vezi cat de "albe sunt"
nu mai inghititi tot ce vi se pune sub nas.. incercati sa gustati inainte si mestecati bine. Pentru ca tot inghitit voi iin felul asta, din pacate nu va afecteaza doar pe voi. Ragaiti prea mult in media, si mirosul asta urat deranjeaza si pe ceilalti. Intelegi analogia? :)
Asta ne trimite imediat la conceptele criticate mai sus. Intentiile curate sunt in perfect acord cu adevarul si respectarea legii.
- Legat de legile scrise cu dedicatie, acesta e unul din motivele care au provocat suspiciunea si criticile CE, atunci cand a fost folosita pentru debarcarea actualului presedinte. S-a atras deja atentia ca aceste practici sunt contrar principiilor UE.
Sa nu uitam ca intentiile sunt deocamdata greu de ghicit. Ceea ce le concretizeaza sunt faptele, iar criteriul nostru pamantean pentru a aprecia corectitudinea este respectarea regulilor. O data cu aparitia statelor, regulile si cutumele s-au materializat in legi.
Refuzul respectarii lor duce la anarhie. Chiar daca Che Guevara este inca la moda, totusi prosperitatea nu de anarhisti a fost adusa. Solutia e corectarea legilor, nu incalcarea lor.
- Persoanelor care declara ca-mi vor binele eu le multumesc, cu constiinta ca binele si-l face in primul rand fiecare insusi. Subiectul "albiturior" e prea general pentru a fi comentat.
- Cat despre ragait, am fost invatat ca nu se recomanda in public. Sursa mirosului trebuie cautata in alta parte.
Nici macar mentorul lui Ponta, celebrul corupt Adrian Nastase, n-a fost vreodata obligat sa negocieze international cu capul plecat. A pastrat aparentele si a respectat constitutia, iar coruptia era dosita atent, minciunile si tragerea de timp erau mai ingenioase.
Daca ar fi sa aleg intre Ponta si Nastase, l-as alege pe puscariasul Nastase fara dubii. Era hot dar nu prost sadea.
Si prefer sa plec capul decat sa numar OO.
Chiar ne-am intrebat daca nu esti cumva bolnav. Dar nu esti.
Doar la cap ai niscaiva probleme., de perceptie, de intelegere. Dar asta te priveste.
Apropo, voiai da mearga Ponta? Neterminatul asta pentru tine nu cersea, nu? Reprezenta tot ce avea tara mai bun, mai valoros, mai inteligent, nu?
Sau poate Cacarau? da, si asta pt.tine era o solutie. Va meritati.
Dar ce te face sa crezi ca o participare la CE sau PE este o cerseala? Indobitozirea si indoctrinarea ta?
Nu stiam ca un presedinte, oricare ar fi el , daca participa undeva trebuie sa cersesca? dar ce sa cerseasca?
Nici tu nu stii. Le iei pe nemestecate si tu, asta este. Parca Pacala facea asa.
Mai asteptam elucubratii din partea ta, si, te rugam sa nu ne mai dai emotii, mai scrie si tu. Chair daca ineptii.
Asta arata ca existi.
Una ca era varza, doua, nu vrea sa cerseasca!
Ce logica tampa ai!
Tipic voua!
La referendum s-a vazut ca mai mult de jumatate din romani nu considera necesara schimbarea presedintelui. Asta era intrebarea de pe buletinele de vot. Disparitia adversarilor politici este un vis al partidului unic, vis ce s-a transformat in cosmar. Din pacate, unii au uitat.
Ce vor romanii acum e usor de spus. O viata mai buna. Mai greu e de identificat mijoacele, ca si de asumat sacrificiile pentru a o obtine. Minciuna, duplicitatea, aroganta pot parea salvatoare pentru unii, dar experienta si istoria spun ca mai rau ne pot infunda in groapa din care incercam sa iesim.
Nu pot sa uit ca Basescu a maturat pe jos cu Antonescu de cate ori s-au intalnit in direct. Imediat dupa duelul candidatilor, Crin, nehotarat si oportunist ca intotdeauna a marturisit ca, spre deosebire de Geoana, "Traian Basescu e un om viu". Dupa iesirea din cursa, i-a sfatuit pe liberali sa voteze "Geoana". Voturile obtinute de Antonescu nu i-au adus nici macar eligibilitatea in Parlament, a fost nevoie sa se dea altcineva la o parte ca sa-i faca loc.
Raul a fost provocat tarii nu de Basescu insusi, ci de incompetenta si lupta politica inutila. Dintre puterile statului, Presedentia a fost in ultimii ani mult mai eficienta decat Guvernul sau Parlamentul. Castigand aceste ultime doua puteri, Ponta & Co. aveau ocazia sa demonstreze diferenta fata de predecesori. Ce au demonstrat este:
- incompetenta in guvernare (criza anuntata in agricultura a fost ignorata de minister, in ciuda insistentelor si avertismentelor producatorilor); o exceptie notabila este dl. Georgescu, dar ii e greu sa faca minuni;
- inlocuirea de cadre pe criterii politice (urmari vizibile la Educatie, unde planul pentru anul scolar in curs a trebuit schimbat din cauza intarzierilor)
- dorinta de a acapara TOATA puterea (doua din trei nu sunt suficiente, se tot impiedica domniile lor de Justitie)
- deformarea adevarului (vezi ordonanta pentru plata TVA la incasarea facturii, care de fapt e la maxim 90 de zile)
- inlaturarea adversarilor prin orice mijloace (demiterea comisiei care a constatat plagiatul, amenintari catre Universitate)
- duplicitatea declaratiilor (promisiuni facute la Bruxelles, uitate pana la Bucuresti)
- incalcarea legilor (a se vedea schimbarea de legi organice prin OUG, nepermisa de Constitutie)
- ignorarea regulilor cand aceasta nu ii "ajuta" (vezi schimbarea presedintilor Camerelor)
LIMITA COMENTARIU
- Inlocuirea de cadre pe criterii politice o face toata lumea. Singurii care nu au facut-o (au fost corecti) au fost taranistii, si ati vazut ce-au patit.
- Acapararea puterii la nivel de justitie a facut-o si basescu. A afirmat de nenumarate ori ca justitia si procuratura nu-si face datoria, acesta fiind semnalul politic de schimbare. Schimbare ori a omului ori a ideologiei omului. S-au inlocuit apoi cativa judecatori CC iar altii au fost cumparati, astfel incat sa aiba majoritate.
Ponta n-ar fi trebuit sa promita nimic la Bruxselles.
E adevarat ca abuzuri au tot existat. Eu m-am asteptat, insa, de la noua putere, in special de la tanarul prim-ministru, sa se delimiteze vizibil de practicile dinainte. Mai mult am vazut, insa, ca le copiaza. Smecheria, duplicitatea, lipsa argumentelor legale mi se par nedemne nu numai de un prim ministru, dar mai ales pentru un procuror.
- Referitor la criza din agricultura, e adevarat ca ea a fost originata de distrugerea unui sistem fara a-l inclocui cu altul. Totusi, in momentul in care vin agricultorii si spun: "productia e compromisa", ministrul raspunde: "nu e adevarat, eu am alte date, suntem in parametri", cum se mai poate da vina pe mostenire?
- Inlocuirea pe criterii politice se practica, dar in cazul de fata a grabi-o in dauna inceperii anului scolar mi se pare eronat. Contractele au ramas neurmarite, scolile sunt nepregatite, iar pe ce se bate moneda sunt masuri cosmetice (schimbarea denumirii saptamanii introductive) sau cu scopuri si rezultate neclare (introducerea bacalaureatului profesional). Aceasta intre-un domeniu in care nu mai e timp pentru carpeli.
- Justitiei i s-au adus permanent critici, incousiv de catre actualul presedinte, pentru o eficacitate nemultumitoare. Asta e de asteptat, intotdeuna se va dori o mai mare rapiditate in rezolvarea proceselor si lipsa deciziilor controversate. Acest tip de presiune nu intra sub semnul manipularii. Mi-aduc aminte ca Basescu a criticat PDL cand a incercat sa obstructioneze cercetarea propriilor membri. Prin comparatie, astazi sunt acuzati procurorii ca ancheteaza si ca doresc sa clarifice existenta unor fraude.
- Discutiile despre cumpararea judecatorilor raman deocamdata simple declaratii ale celor care se considera nedreptatiti. In dosarul Referendumul, CC a parut mai degraba doritoare a nu se implica si s-a eschivat atunci cand a avut ocazia. Astfel, fortarea legii de catre guvernanti a scapat neidentificata
Partidul mentionat este cel care, in loc sa se ocupe de aceste probleme, si-a facut o prioritate din acapararea tuturor puterilor in stat. Mai are cateva saptamani sa demonstreze ca il intereseaza de cei ale caror voturi le cerseste.
In privinta reprezentarii, legitimitatea este data de Constitutie si legile tarii. Pentru a o considera ilegitima ar trebui aduse si niste argumente valide. Invocatele 7,5 milioane, si ele puse sub semnul intrebarii, sunt legal insuficiente pentru a valida schimbarea sefului statului.
Mai mult, cel care se doreste inlocuitor a strans in viata sa mult mai putine voturi decat a strans Basescu in oricare din alegeri; prin urmare nu este in masura sa conteste nici o legitimitate.
Respingerea de mai mult de 50% din populatie este o speculatie.
Si daca ar fi reala, o eventuala schimbare inainte de expirarea mandatului s-ar putea face legal numai in cazul incalcarii Constitutiei, ceea ce e greu de crezut ca presedintele va face.
Contestarea dreptului legal de reprezentare poate avea ca efect mai degraba slabirea pozitiei tarii in negocierile internationale. Romanii nu vor trai mai bine datorita acestor actiuni.
Pentru imbunatatirea vietii, trebuie actionat asupra celor care au parghiile executive. Mutarea atentiei catre presedentie e praf in ochi.