Franta "nu poate primi toata mizeria lumii si a Europei", a afirmat marti, referitor la dosarul romilor, ministrul francez de Interne Manuel Valls, asteptat miercuri in Romania, alaturi de colegul sau insarcinat cu Afacerile Europene, Bernard Cazeneuve, relateaza AFP.

Franta "nu poate primi toata mizeria lumii si a Europei", a afirmat Manuel Valls, raspunzand unei intrebari despre problematica romilor si reluand in parte afirmatiile fostului premier Michel Rocard.

"Franta nu poate gazdui toata mizeria lumii dar trebuie sa-si asume responsabilitatea sa", declarase in 1989 socialistul Michel Rocard, cand era prim ministru.

"Astazi, nu ne putem permite sa primim toate aceste populatii care sunt adeseori damnate pe Terra, care sunt persecutate in tarile lor, care sunt discriminate", a declarat el, pentru BFMTV si RMC.

Franta "isi asuma obligatiile sale in materie de azil, in materie de integrare, dar mesajul este clar: fermitatea", a adaugat acesta.

"Vor exista cu siguranta inainte de sfarsitul lunii septembrie 7.000 de romani sau bulgari care vor fi fost intorsi in tarile lor prin intermediul sistemului de ajutor", a continuat ministrul, care a recunoscut insa ca exista "si altii care au revenit" in Franta.

Populatia de tigani din Franta este estimata la circa 15.000 de persoane.

Manuel Valls va vizita miercuri, alaturi de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, Romania. "Esential este sa gasim solutia la nivel european", a precizat Valls.