USL nu renunta la ideea audierii procurorilor. Mihai Voicu: Comisiile juridice trebuie sa identifice formele legale prin care aceste discutii, nu vreau sa le spun anchete in niciun caz, trebuie sa aiba loc
USL a anuntat saptamana trecuta intentia de a constitui o comisie parlamentara care sa ancheteze activitatea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Dupa acest anunt, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a precizat ca nu se va prezenta in fata unei comisii parlamentare in eventualitatea unei convocari, precizand ca exista o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, conform careia magistratii nu pot fi cercetati de comisii parlamentare.
Acum, Mihai Voicu a precizat ca s-a discutat despre "subiectul unei interactiuni in orice forma intre comisiile juridice ale celor doua camere si responsabili din Ministerul Public", in conditiile in care intr-un stat de drept exista un control reciproc al puterilor.
Astfel, cele doua comisii vor trebui sa identifice "formele legale prin care aceste discutii, nu vreau sa le spun anchete in niciun caz, trebuie sa aiba loc".
El a preferat sa nu ofere prea detalii, fiind vorba de "o problema de principiu".
"Colegii din comisii trebuie sa gaseasca forma necesara pentru a purta un dialog", in conditiile in care "o serie de lucruri semnalate fie si de un simplu cetatean trebuie, cercetate, investigate".
Intrebat ce organism ar putea fi sesizat in urma acestui demers, Mihai Voicu a spus ca acest lucru depinde de decizia comisiilor juridice.
"CSM poate fi sesizat de orice cetatean dar depinde de obiectivele pe care le avem si cred ca o abordare institutionala este mult mai eficienta decat una individuala", a comentat el.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Parlamentul trebuie sa controleze totul isi spun parlamentarii dar pina la un punct . Justitia nu o mai puteti contola .
Justitia nu trebuie sa satisfaca poftele poporului sau ale parlamentariilor. In schimb, doar parlamentul are voie sa schimbe si sa emita legi, pe care alte institutii, inclusiv cele apartinind justitiei, le aplica.
DNA te citeaza, parlamentarul USL se duce la ei la sediu, da cu subsemnatul, ia la cunostiinta ce acuzatii i se aduc si asta e.
Sau astia vor o sedinta sa afle care ce dosare are ?
Nu mai au nici o jena in fabricarea unor dosare evident politice, in care principala acuzatie, acceea de stimulare a participarii la vot, este de fapt, potrivit legii partidelor, chiar o obligatie a membrilor oricarui partid, lege care a fost de fapt incalcata pe fata de Basinescu si acolitii sai portocalii.
Deoarece orice plangere privind politia politica bashista, facuta la puterile straine care au colonizat tara cu ajutorul dictachiorului, este inutila din start, singura solutie ar fi autodenuntul celor 8,4 milioane de oameni care, in opinia procurorilor bashisti au constituit un grup infractional organizat cu scopul stimularii exercitarii dreptului de vot si obtinerii unei prezente la vot de 50%+1, ceea ce, in opinia politiei politice bashiste, este o infractiune grava.
Sa-i vedem unde vor caza 8,4 milioane de infractori periculosi, sau vor incepe un nou canal, pe al carui santier sa ne trimita Bashinescu la "reeducare".
1. plangerea la puterile straine, care nu va functiona in cazul de fata
2. obstructionarea justitiei
Scopul este si mai interesant: impiedicarea aflarii adevarului despre fraudele la vot.
Cred ca au incurcat numele!
La pnl s-au grupat cei care se zbat, rup, musca... cu legea mai putin, important e sa se gaseasca metode pentru a indeplini sarcinile.