Politistii suceveni au descoperit, sambata, in timpul unui control la targul auto din localitatea suceveana Cumparatura, administrat de o firma a omului de afaceri Severin Tcaciuc, ca pentru peste 700 de masini expuse la vanzare fusesera incasati bani fara sa fie emise bonuri fiscale, transmite Mediafax.

Potrivit Politiei Judetene Suceava, la actiunea de sambata de la Targul Auto din Cumparatura, care a vizat depistarea cu proritate a infractiunilor de evaziune fiscala sau comert ilicit, au participat 30 de politisti si comisari ai Garzii Financiare.

Astfel, s-a facut inventarierea autoturismelor expuse la vanzare in targ, precum si verificarea similitudinilor dintre sumele incasate de taxatori si bonurile emise de acestia.

Din evidenta bonurilor a rezultat ca au fost taiate doar 420 de bonuri in valoare de 71.000 de lei, in conditiile in care in targ erau expuse 1.139 de vehicule.

Politistii au constatat ca pentru 719 vehicule nu s-au eliberat bonuri fiscale desi s-au incasat taxele aferente.

Totodata, la restaurantul situat in incinta targului auto, a fost descoperita suma de 650 de lei neinregistrata in casa de marcat fiscalizata.

Politistii au dispus ridicarea tuturor documentelor si a banilor si continua verificarea si documentarea intregii activitati comerciale desfasurate de societatea comerciala care administreaza targul auto.

Conform sursei citate, in timpul acestei actiuni au fost verificati 37 de agenti economici si au fost date 41 de amenzi in valoare de 21.350 lei.

Targul auto din Cumparatura este administrat de SC Bucovina Turism SA, firma care apartine omului de afaceri Severin Tcaciuc.

Severin Tcaciuc a fost cercetat si judecat pentru evaziune fiscala prin neinregistrarea in evidentele contabile a parte din veniturile obtinute prin activitatea de organizare a vinderii pe piata libera de mijloace auto in targul de masini.

Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, condamnat in lipsa, in Romania, la sase ani de detentie, a fost retinut in august 2009 in vederea extradarii din Austria, pe numele sau fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insulta, furt si pentru agresarea unui politist aflat in exercitiul functiunii.

El a parasit Romania in 28 februarie 2003, prin Vama Bors, cu aproximativ trei ore inainte ca politistii suceveni sa transmita solicitarea de interzicere a iesirii din tara. Dupa scandalul provocat de plecarea lui Tcaciuc din tara, sefii Politiei sucevene au fost sanctionati.

Suceveanul Tcaciuc a fost cercetat in mai multe dosare pentru mai multe infractiuni economico-financiare. El a fost arestat la sfirsitul lui mai 2001 si eliberat din arest la inceputul lunii decembrie a aceluiasi an.

De la prima arestare, Tcaciuc a fost pus in libertate de mai multe ori de instantele sucevene, insa de fiecare data Parchetul Curtii de Apel Suceava emitea un nou mandat de arestare pe numele lui, in dosare privind comiterea altor infractiuni.

Comisarii Garzii Financiare Suceava au constatat ca firmele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc au produs statului, in anii 2000-2001, un prejudiciu de peste 40 de miliarde de lei, ulterior Parchetul l-a deferit justitiei.

Autoritatile romane au facut mai multe cereri de extradare, iar in august 2009 acesta a fost arestat si apoi incarcerat in Penitenciarul Botosani. Omul de afaceri sucevean a fost incarcerat in luna august 2009 in Penitenciarul Botosani dupa ce a fost extradat din Austria si a fost eliberat conditionat in februarie 2011 dupa ce a executat din pedeapsa un an si cinci luni, la care se adauga cinci luni de arest preventiv din anul 2001. Dupa eliberarea din penitenciar, Severin Tcaciuc a plecat in Austria.