Brigada Rutiera Bucuresti va restrictiona traficul pe anumite tronsoane sambata si duminica, precum si joi, 13 septembrie, pentru organizarea si desfasurarea evenimentelor prilejuite de "Ziua Pompierilor din Romania", relateaza Agerpres.

Sambata, in intervalul orar 10:00 - 11:00, se va desfasura "Crosul Pompierilor", pe traseul Piata Arsenalului - Calea 13 Septembrie - bd. Libertatii - bd. Natiunile Unite - Parc Izvor, numai pe banda I de circulatie.

Duminica, intre orele 9:30 - 11:00, si joi, 13 septembrie, in acelasi interval orar, vor avea loc repetitia si, respectiv, ceremonia de depunere de coroane si jerbe de flori la Monumentul Pompierilor Militari, cu restrictionarea circulatiei rutiere pe Calea 13 Septembrie, intre Piata Arsenalului si sos. Panduri, pe sensul de mers dinspre str. Izvor catre sos. Panduri.

Politistii recomanda urmatoarele rute ocolitoare:

  • Piata Unirii - Splaiul Independentei - Piata Operei - str. Elefterie - str. D. Bagdasar - sos. Panduri - Calea 13 Septembrie;
  • bd. Unirii - bd. Libertatii - bd. George Cosbuc - bd. Tudor Vladimirescu - sos. Panduri sau Calea 13 Septembrie.

Soferii sunt sfatuiti sa evite sa circule in zonele unde se desfasoara evenimentele si sa foloseasca rutele ocolitoare, sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic si sa opteze mai mult pentru mijloacele de transport in comun, sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera care dirijeaza traficul pentru asigurarea fluentei si recomandarile politistilor care se afla in punctele de deviere, arata Brigada Rutiera Bucuresti.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, sa traverseze strada prin locurile special amenajate si semnalizate, dupa o temeinica asigurare, la culoarea verde a semaforului electric si sa nu se deplaseze ori sa stationeze pe partea carosabila.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numarul de telefon 021/9544.