Ecaterina Andronescu: Fiecare scoala va decide asupra datei festivitatii de deschidere a noului an
"Fiecare scoala va decide asupra datei festivitatilor de deschidere a noului an scolar. Nu facem nicio recomandare in acest sens", a spus ministrul Educatiei.
Mai multi profesori s-au aratat nemultumiti de intentia conducerii unitatii de invatamant in care predau de a-i aduce la scoala sambata 15 septembrie, pentru festivitatea de deschidere a noului an.
"Mergem la scoala in fiecare zi, dar nu sambata sau duminica, decat daca ne vor fi platite aceste zile", se arata intr-un comunicat al unui grup de profesori.
Intrebata daca profesorii pot fi obligati sa mearga la scoala sambata, 15 septembrie, ministrul Educatiei a precizat ca o decizie in acest sens trebuie luata la nivelul fiecarei unitati de invatamant.
Ministrul Educatiei a anuntat in 3 septembrie ca noul an scolar va incepe la 17 septembrie, ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea parintilor, dar si pentru ca, astfel, va fi o saptamana in plus pentru pregatirea unitatilor de invatamant.
"Au fost foarte multe solicitari din partea parintilor. Este corect sa raspundem acestora", a spus ministrul Educatiei, care a precizat ca inceperea anului scolar la 17 septembrie a fost luata, in sedinta de guvern de sambata, in conditiile in care data traditionala, de 15 septembrie, este o zi de sambata.
Andronescu a subliniat ca amanarea inceputului de an scolar din 10 in 17 septembrie va oferi inca o saptamana pentru rezolvarea problemelor pe care le au scolile, inclusiv cele legate de clasa pregatitoare, introdusa in premiera in ciclul primar.
Anul scolar 2012-2013 ar fi trebuit sa inceapa, potrivit calendarului anuntat initial de Ministerul Educatiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat pana in 21 decembrie.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Du-te femeie pe campii si lasa-ne in plata Domnului, ca ne inspaimanti!!!
- Lasa salariile profesorilor mici - sunt niste jigodii in final, nu? Pedofili innascuti, vor sa stea pe langa copii, nenorocitii.
- Pune "mesteri" la carma ministerelor - e bine ca este ei sa meserie, sa puna mana pe niste almanahe ceva, sa invetioneze ceva, nu? Pai sa munceste si ei, sa vada ca nu e usor sa furi.
- Asigura-te ca totul e organizat haotic. Nu care cumva sa existe ordine, ca se plictisesc bietii copii si se intorc la gradi.
Daca nu a fost clar, eram ironic.
De prisos sa le mai spui astora din guvern ceva de invatat, uitandu-ne ce minti luminate sunt si cat de mult au muncit saracutii. Pentru ei, evident.
In rest, cred ca daca acest minister nu ar fi existat am fi avut o scoala romaneasca mult superioara, chiar daca in fiecare scoala din tara asta profesorii si-ar fi facut singuri programa iar parintii le plateau salariile direct cu bani de acasa.