Cursele Lufthansa catre Munchen si Frankfurt programate sa aterizeze sau sa decoleze, vineri, la Aeroportul International Otopeni, au fost anulate din cauza grevei din Germania, pasagerii fiind redirectionati catre cursele altor companii, a declarat reprezentantul aeroportului, Teo Postelnicu, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, compania Lufthansa opereaza zboruri din Romania catre Munchen, Frankfurt si Dusseldorf, iar vineri doar pasagerii care aveau bilete pentru ultima destinatie nu vor fi afectati de greva angajatilor companiei aeriene.

Teo Postelnicu a precizat ca, in total, au fost anulate cate trei curse dus/intors cu destinatia Munchen si Frankfurt, precum si doua zboruri dus, programate pentru aceasta dimineata tot catre cele doua destinatii.

Reprezentantul aeroportului a mai spus ca Lufthansa incearca sa redirectioneze pasagerii catre zborurile altor companii aeriene, programate vineri, iar atunci cand acest lucru nu este posibil, compania germana asigura cazare la hotel, masa, apa si cafea.

Pasagerii nu pot solicita contravaloarea biletelor, deoarece greva este considerata "eveniment de forta majora".

Aproximativ jumatate dintre cele 1.800 de curse Lufthansa vor fi anulate vineri din cauza unei greve de 24 de ore a personalului navigant, a declarat vineri un purtator de cuvant al companiei germane, citat de AFP.

"In medie, exista 1.800 de zboruri Lufthansa intr-o zi normala, aproximativ jumatate dintre acestea vor avea loc", a declarat el.

Miercuri seara, imediat dupa anuntarea acestei noi greve, compania a afirmat ca se gandeste la anularea a doua treimi dintre cursele sale.

"Toate regiunile din Germania si toate tipurile de zboruri (pe distante medii si lungi) sunt afectate. Frankfurt (principalul nod aerian al companiei si al treilea aeroport european, n.red.) este puternic afectat", a adaugat el.

Greva de 24 de ore a stewardeselor si stewarzilor companiei Lufthansa in toate aeroporturile germane, in cadrul unui conflict privind revendicarile salariale, a inceput joi la ora 22.00 GMT (vineri, 01.00 ora Romaniei).

Sindicatul UFO, care sustine ca printre membrii sai se numara 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei, a cerut intreruperea activitatii pe aeroporturile din Frankfurt (vest), Berlin, Munchen (sud), Dusseldorf (nord-vest), Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord).

Miscarea de protest, care a inceput in urma cu o saptamana pe aeroportul din Frankfurt, a continuat marti la Frankfurt, Berlin si Munchen, intensificandu-se progresiv.