Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii, joi, motivarea deciziei prin care a dispus ca Voicu Radescu sa fie cercetat in libertate. In document se arata ca Voicu Radescu a fost eliberat de instanta, dupa ce procurorii au propus arestarea preventiva, pentru ca acuzarea a adus doar "date" din care rezulta o presupunere, potrivit Mediafax. Instanta mai noteaza in motivare ca, "fata de natura si modalitatea concreta de savarsire a faptelor de care este acuzat Radescu, de imposibilitatea stabilirii in linii generale a unui prejudiciu, de lipsa antecedentelor penale ale acestuia, de atitudinea sa procesuala, in sensul ca s-a prezentat in fata organelor de urmarire penala ori de cate ori a fost chemat si de starea de sanatate, nu sunt indeplinite conditiile prevazute de normele penale in vigoare" pentru arestarea patronului Green Hours.

Voicu RadescuFoto: Agerpres

In documentul citat, instanta reda partial referatul procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, prin care acestia au solicitat arestarea preventiva a patronului de la Green Hours.

Astfel, procurorul a aratat ca Radescu, "in perioada martie 2011- iunie 2012, a incasat de la SC GF SRL suma de 148.500 de lei si nu a inregistrat-o in evidentele contabile, producand astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 44.280 de lei".

Acuzarea a mai aratat ca patronul Green Hours "nu a inregistrat in evidentele contabile veniturile obtinute din vanzarea unui stoc de marfa in valoare de 613.074,03 de lei, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu sumele de 119.726,41 de lei (TVA de plata) si 43.515,30 de lei (impozit pe profit) si ca nu a evidentiat in actele contabile suma de 64.425 de lei, obtinuta din vanzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012, prejudicind bugetul consolidat al statului cu suma de 10.308 de lei".

Procurorul a mai aratat in instanta, la momentul discutarii propunerii de arestare, ca Radescu este cercetat pentru evaziune fiscala in modalitatea prevazuta de articolul 9 alineatul 1 litera b din Legea 241/2005, constand in aceea ca, in perioada martie 2011 - iunie 2012, a realizat venituri prin firma pe care o administreaza din chirii, vanzarea unui stoc de marfa si vanzarea de bilete pentru spectacole, venituri pe care nu le-a inregistrat in evidenta contabila, cu consecinta unui prejudiciu la bugetul de stat rezultat din neplata TVA si impozitului pe profit in cuantum de 217.899 lei.

Potrivit procurorilor, Radescu a recunoscut ca au existat o serie de nereguli care ar fi putut avea drept consecinta neinregistrarea unor venituri ori neintocmirea la timp si in mod necorespunzator a evidentelor contabile la societatea sa.

Referitor la pericolul concret pentru ordinea publica, procurorul a aratat instantei "ca este vorba de o fapta comisa in mod repetat - trei acte materiale - precum si faptul ca prejudiciul are un cuantum ridicat si nu a fost acoperit".

  • Tribunalul Bucuresti, in motivarea deciziei: Voicu Radescu, eliberat din lipsa probelor si pentru referintele sale

Patronul clubului bucurestean Green Hours, Voicu Radescu, a fost eliberat de instanta, dupa ce procurorii au propus arestarea preventiva, pentru ca acuzarea a adus doar "date" din care rezulta o presupunere, se arata in motivarea instantei.

In documentul citat, judecatorul Tribunalului, Mihail Udroiu, arata ca "fata de natura procedurii in care se solicita luarea masurii arestarii preventive a inculpatului, nu se poate pronunta decat cu privire la temeinicia propunerii Parchetului, fara a putea face aplicarea sanctiunii nulitatii absolute sau relative a actelor si masurilor procedurale dispuse in cursul urmaririi penale ori a sanctiunii excluderii probelor nelegal sau neloial administrate".

Magistratul mai arata ca "in cauza exista numai date (indici temeinici in sensul art. 681 C.proc.pen.) din care rezulta presupunerea rezonabila ca inculpatul Voicu Radescu in calitate de ... al S.C. ACS SRL, in perioada martie 2011- iunie 2012, nu a evidentiat in contabilitate sumele de bani incasate de la SC GF SRL, nu a inregistrat in evidentele contabile veniturile obtinute din vanzarea unor stocuri de marfa precum si din vanzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012".

Instanta a constatat, totodata, ca "la acest moment procesual, din inscrisurile inaintate de procuror, nu se poate stabili, la nivelul unei prezumtii rezonabile, cuantumul efectiv al prejudiciului ce ar putea fi produs prin faptele de care este acuzat inculpatul".

Judecatorul mai noteaza in motivare ca, fata de natura si modalitatea concreta de savarsire a faptelor de care este acuzat Radescu, de imposibilitatea stabilirii in linii generale a unui prejudiciu, de lipsa antecedentelor penale ale acestuia, de atitudinea sa procesuala, in sensul ca s-a prezentat in fata organelor de urmarire penala ori de cate ori a fost chemat si de starea de sanatate, nu sunt indeplinite conditiile prevazute de normele penale in vigoare pentru arestarea patronului Green Hours.

Voicu Radescu, patronul clubului bucurestean Green Hours, este cercetat in libertate pentru evaziune fiscala, dupa ce Tribunalul Bucuresti (TB) a respins, in 30 august, propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Radescu a fost prezentat instantei de procurorii de pe langa TB, insa judecatorul a respins propunerea de arestare preventiva.

Voicu Radescu, patronul clubului bucurestean Green Hours, fusese retinut pentru o evaziune fiscala estimata la 230.000 de lei, au declarat la acel moment, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Radescu a fost retinut de ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 3, potrivit surselor citate.

Aceleasi surse au precizat ca Voicu Radescu nu a inregistrat in evidentele contabile vanzarea unor produse de bar.

Voicu Radescu, fratele actorului Vlad Radescu, este cunoscut pentru activitatea de manager cultural, clubul sau gazduind concerte si spectacole ale Teatrului Luni.