Constanta: Primarul Radu Mazare vrea ca municipalitatea sa preia Cazinoul din administrarea Ministerului Tursimului si sa-l vanda
"Sa dea Dumnezeu sa-l cumpere vreun arab bogat sau vreun turc care se ocupa de cazinouri. Pana atunci il mentinem cu banuti putini cat sa nu cada, sa nu se degradeze. Nu pot sa ma apuc sa fac cazinouri, nici salon de nunti", a afirmat Radu Mazare.
Potrivit edilului, solicitarea de preluare a Cazinoului survine nerespectarii unei hotarari a CLM Constanta potrivit careia daca intr-un an de la transferarea cladirii respective in administrarea statului nu sunt incepute lucrarile de reabilitare, imobilul va reveni din nou administratiei locale.
Cum Ministerul Turismului nu a inceput reabilitarea, alocand insa la inceputul acestui an 1,6 milioane de euro din 10 milioane de euro necesare renovarii Cazinoului, Radu Mazare a declarat ca suma ce a fost deja alocata de la bugetul central ii va reveni tot municipiului Constanta si va fi folosita pentru construirea unui teleschi pe Lacul Siutghiol din statiunea Mamaia.
Cazinoul de pe faleza Constantei, cladire emblematica a orasului, este in prezent in paragina dupa ce in 2007 a fost concesionat de administratia locala unui investitor israelian care ulterior a abandonat reabilitarea cladirii din cauza crizei economice si a reziliat contractul incheiat. A urmat apoi trecerea Cazinoului din administrarea Primariei Constanta in cea a Ministerului Turismului pentru reabilitarea imobilului, demersuri ce au fost insa intarziate, Cazinoul ajungand o ruina.
In 2011, inainte de preluarea Cazinoului de Ministerul Turismului, Radu Mazare a declarat ca reabilitarea cladirii ar costa 10 milioane de euro, suma pe care municipalitatea nu o poate investi in acest proiect. Edilul a sustinut si la vremea respectiva ca solutia cea mai buna pe care el o considera este vanzarea Cazinoului catre "o companie specializata in domeniu, sa-l repare, sa-l tina in circuitul public si sa-l introduca in circuitul international al cazinourilor", fiind atrasi astfel pe litoral turistii pasionati de jocuri de noroc.
In anul 2007, Cazinoul din Constanta a fost dat in concesiune de administratia locala, pentru 49 de ani, companiei israeliene Qeenco Leisure International, operator international ce detine cazinouri de lux in intreaga lume, fiind singura firma interesata de obiectivul respectiv.
Redeventa negociata a fost de 140.000 de euro pe an, iar investitorul era obligat ca in primii 5 ani de la semnarea contractului de concesiune sa investeasca in renovare si consolidare si sa-l introduca in circuitul international al cazinourilor.
Procedura de concesionare a Cazinoului din Constanta a demarat in ianuarie 2006, s-au desfasurat doua etape ale licitatiei internationale si pentru ca s-a prezentat o singura firma, a urmat desfasurarea negocierii directe.
Dupa ce a cheltuit 2 milioane de euro prin inceperea reabilitarii cladirii emblematice a Constantei, conform lui Radu Mazare, compania israeliana a renuntat la investitie.
Cazinoul din Constanta are o vechime de peste o suta de ani, fiind inaugurat in anul 1910, dupa ce vechea constructie din paianta si lemn a fost distrusa de o furtuna, in anul 1891.

1.205 de doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
rusine ba!
Orasul este plin de monumente, de care putin iti pasa.
Sunt lasate in paragina. Nu exista niciun pic de respect pentru istoria noastra.