Bacalaureatul profesional "nu mi se pare o propunere rea, din cate stiu din presa", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc. Potrivit acestuia, "nu toti tinerii trebuie sa ajunga doctori in stiinte, iar pentru unele meserii liceul terminat trebuie recunoscut si sa le permita sa isi gaseasca profesia intr-un domeniu aplicat". In ce priveste scoala profesionala care a fost reinfiintata incepand cu anul acesta, presedintele Academiei a declarat ca "aici lucrurile cred ca ar trebui echivalate cumva".

Ionel HaiducFoto: Agerpres

"Nu cunosc multe amanunte in legatura cu aceasta decizie, dar din cate stiu din presa nu mi se pare o propunere rea. Pentru ca nu toti tinerii trebuie sa ajunga doctori in stiinte, iar pentru unele meserii liceul terminat trebuie recunoscut si sa le permita absolventilor sa isi gaseasca profesia intr-un domeniu aplicat, fara un nivel foarte inalt de cunostinte teoretice. Un asemenea Bacalaureat cred ca ar confirma pregatirea lor de liceu, sigur nu la nivelul cel mai inalt, dar ar fi o incheiere a unei activitati pe care acesti copii au depus-o", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Potrivit acestuia, "scoala profesionala a fost un lucru bun si ar trebui incurajata pregatirea profesionala a tinerilor care nu vizeaza si nu viseaza mai sus. Aici lucrurile cred ca ar trebui echivalate cumva".

"O activitate de invatamant trebuie recunoscuta printr-un act, reflectand nivelul de pregatire al tanarului. Dar nu poate fi lasat in suspensie un tanar care a facut ceva ani de scoala, de bine de rau, cat a facut ar trebui sa i se recunoasca si sa se stie cat e pregatit acel copil", este de parere Ionel Haiduc.

Amintim ca marti dimineata, 5 septembrie, Comisia de invatamant din Senat a adoptat proiectul de lege privind introducerea Bacalaureatului profesional, care poate fi sustinut de toti elevii si care nu le da acestora posibilitatea de a se inscrie la Facultate. Raportul adoptat miercuri de comisie ar putea fi inclus pe ordinea de zi a Senatului de lunea viitoare.

Citeste si: