Premierul Victor Ponta nu crede ca s-ar mai putea lua o decizie de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, pentru ca acest lucru ar implica un risc pentru tara, punctand ca el considera ca in 2013 ar putea fi modificata Constitutia, informeaza Agerpres.

"Astazi, cand ma intrebati, nu cred ca mai putem sa mai luam o asemenea decizie si un asemenea risc pentru tara. Daca ma intrebati cum as crede ca este corect, as vrea sa nu mai fie domnul Basescu presedinte. (...) Cred ca Romania trebuie sa evite o criza de aceeasi amploare in viitor", a afirmat Ponta, duminica seara, la Realitatea Tv, intrebat daca sustine varianta unei noi suspendari a presedintelui lansata de conservatorul Dan Voiculescu.

In context, el s-a declarat convins ca in 2013 va trebui modificata Constitutia, fapt ce ar putea scurta mandatul presedintelui.

"Eu sunt absolut convins ca la anul, in 2013, si stiti foarte bine ca pentru asta ai nevoie totusi de un aport larg, de doua treimi din Parlament, trebuie sa modificam Constitutia Romaniei. (...) In 2013, cu un nou Parlament legitim, cu o majoritate a USL, dar in colaborare cu minoritatile, cu UDMR poate si cu PDL, daca va dori, cred ca suntem obligati, suntem condamnati sa modificam Constitutia Romaniei, ocazie cu care poate inceta... (...) Si aici, in mod paradoxal, s-ar putea sa ne ajute si domnul Basescu, pentru ca nu mai este vorba de domnia sa", a adaugat premierul.

El a mai spus ca este nevoie de un sistem constitutional care sa nu permita ca puterea institutionala sa fie stransa "in mana unui om".

Recent, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, afirmat intr-un interviu acordat Agerpres ca o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu este posibila si chiar legitima.