Consulul general al Romaniei la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat duminica, pentru cotidianul Le Figaro, ca accidentul autocarului ce transporta romani, in care si-a pierdut viata un bebelus de 18 luni, la Var (sud-estul Frantei) nu a fost provocat de o eroare umana si ca vehiculul se afla in stare buna, potrivit Agerpres.

"Avem reviziile tehnice, ne aflam totusi in Europa", a adaugat Ioan T. Morar, potrivit sursei citate.

Autocarul avea doi soferi, dintre care unul se afla la odihna in momentul accidentului.

Potrivit consulului roman, autocarul transporta la Suceava (estul Romaniei) cetateni romani care isi vizitasera rudele in Spania, fapt sustinut si de unul dintre pasagerii raniti, care a facut aceasta precizare pentru un jurnalist, la spitalul Sainte-Musse de Toulon.

"Sunt bine", a declarat Florian, 18 ani, din Suceava, care s-a ales cu un hematom la frunte. Potrivit Le Figaro, tanarul a explicat intr-o engleza aproximativa ca si-a vizitat sora, la Madrid. El se asezase pe unul dintre scaunele din spate ale autocarului si nu purta centura de siguranta, la fel ca si alti pasageri.

"Am auzit un zgomot puternic, cand a explodat cauciucul, m-am agatat de partea din spate a scaunului meu, geamul s-a facut bucati, accidentul a durat, poate, 10 secunde", a spus el, dand asigurari ca autocarul rula "cu viteza regulamentara".

"Este trist, o viata s-a pierdut. Pentru cei care sunt grav raniti, speram sa se faca bine", a declarat consulul, care a precizat ca in autocar se aflau doi bebelusi, intre care fetita care a murit. Ioan T. Morar a mai spus ca pasagerii care se afla in stare buna de sanatate urmeaza sa fie repatriati cu autocarul in aceasta noapte, cu ajutorul voluntarilor din comunitatea romaneasca de la Toulon.