Premierul Victor Ponta a declarat, duminica dupa-amiaza, la finalul sedintei celulei de criza convocate la Guvern in urma accidentului de autocar din Franta, ca s-a confirmat "vestea tragica a decesului unui copil de varsta foarte frageda", iar 12 persoane sunt in stare grava. Primul ministru a precizat ca nu era vorba despre un grup de copii, asa cum s-a spus initial, ci despre copii insotiti de parinti. Victor Ponta a tinut sa le multumeasca autoritatilor franceze "care s-au implicat pentru a salva vieti omenesti si le acorda ajutor cetatenilor romani", adaugand ca a primit un mesaj personal de la presedintele francez Francois Hollande pentru familiile victimelor.

Declaratiile lui Victor Ponta:

Multumesc autoritatilor franceze pentru modul in care au intervenit. Multumesc public autoritatilor franceze care s-au implicat pentru a salva vieti omenesti si le acorda ajutor cetatenilor romani. A fost o interventie de urgenta si a factorilor administrativi si politici, nu doar a celor care intervin direct in astfel de situatii.

Autocarul efectua o cursa de linie, obisnuita, cu cetateni romani care veneau din Spania si se indreptau spre Romania.

S-a confirmat vestea tragica a decesului unui copil de varsta foarte frageda aflat in autocar.

12 persoane sunt in stare grava.

11 persoane sunt ranite, dar nu in stare grava, 7 persoane nu au necesitat ingrijiri medicale.

Ranitii au fost transportati la 6 spitale din Franta.

La MAE au fost deschise doua linii speciale telefonice prin care familiile victimelor pot afla informatii despre acestea.

Majoritatea cetatenilor erau din judetul Suceava si veneau spre casa.

MAI a inceput verificarea conditiilor legale in care s-a efectuat transportul, firmele implicate.