Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost implicata intr-un accident auto petrecut sambata in Bucuresti, anunta Realitatea TV, fiind ranita la mana stanga. Potrivit loctiitorului medicului-sef al SMURD, Manuela Guran, ministrul a fost lovit la mana stanga de airbag-ul masinii care s-a deschis in momentul impactului. Reprezentantul SMURD a precizat pentru Agerpres ca ministrul Educatiei a dat semnatura ca refuza transportarea la spital sau alte investigatii.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

UPDATE Andronescu a declarat ca se simte bine si ca nu au fost motive pentru spitalizarea sa, ci doar s-a speriat putin.

"Este in ordine. Eu veneam prin fata Salii Palatului, pe strada Luterana si veneam spre minister. In intersectia cu Stirbei Voda aveam verde, un taximetrist a intrat pe rosu si peste mine. De la airbag-uri m-am ars putin la trei degete, dar nu e ceva important. Nici taximetristul nu are nimic. Dacia Logan cu care eram eu este avariata in fata. M-am speriat. Eu sunt sofer cu experienta si asta este. Nu am mai patit niciodata asemenea lucru este adevarat, dar orice om se sperie cand trece peste ceva similar", a declarat Andronescu, la Romania TV, dupa accidentul rutier in care a fost implicata, potrivit Agerpres.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, exista si un martor care a vazut cauza accidentului si anume un sofer de autobuz.

"Pe Stirbei Voda, in intersectia aceea, exista un semnal de verde intermitent pentru luat la dreapta. In intersectie se angajase, pentru luat la dreapta, un autobuz. Evident ca autobuzul avea verde, dar pentru cei care mergeau inainte pe Stirbei era rosu, numai verdele intermitent ii dadea voie soferului sa o ia la dreapta, soferului de autobuz. Si el este martor. El stia ca celalalt a avut rosu, a coborat din masina, a venit si a spus care a fost situatia", a explicat demnitarul.

Ea a afirmat ca starea sa este una buna si ca nu necesita internarea in spital, mentionand ca a refuzat spitalizarea pentru ca nu era cazul.

Intrebata daca se gandeste sa mearga cu sofer de acum inainte, ministrul Educatiei a raspuns: "O sa ma gandesc la subiectul acesta. Nu am mai avut niciodata pana acum si conduc de foarte multi ani".

Ministrul Educatiei se afla la volanul masinii sale de la Senat.

UPDATE 2 Brigada Rutiera: Taxiul care a lovit masina ministrului ar fi intrat in intersectie pe culoarea rosie

Soferul taxiului care a lovit masina pe care o conducea ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ar fi intrat in intersectie pe culoarea rosie a semaforului si astfel coliziunea dintre cele doua autoturisme nu a putut fi evitata, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

"Loganul condus de doamna ministru circula pe strada Ion Campineanu spre Luterana, iar autoturismul Logan-taxi circula pe Stirbei catre Calea Victoriei, pe banda doi. Din primele cercetari facute de politisti la fata locului, se pare ca autoturismul taxi ar fi patruns in intersectie pe culoarea rosie, astfel cele doua autoturisme intrand in coliziune. In cauza se continua cercetarile, niciuna dintre persoanele implicate nu a fost transportata la spital pentru ingrijiri medicale, acestea nu au solicitat acest lucru. Se continua cercetarile pentru a identifica cauzele care au dus la producerea acestui incident rutier. Masinile au fost destul de avariate", a declarat pentru Agerpres Ioana Stancu, purtator de cuvant la Brigada Rutiera a Capitalei.

Ecaterina Andronescu conducea masina sa pe strada Stirbei Voda din Bucuresti si a fost lovita de un taxi. Martorii spun ca vinovat de accident este taximetristul, care a trecut pe culoarea rosie a semaforului.

Ambele masini implicate in accident sunt marca Dacia Logan.