In cazul studentei japoneze ucise pe 15 august la marginea unei zone impadurite din Corbeanca, la scurt timp dupa sosirea pe aeroportul Otopeni, "s-a vorbit prea mult despre arestarea suspectului Nicolae Vlad si despre originile sale tiganesti si prea putin despre AIESEC Japonia (organizatia care deruleaza programul prin care tanara a venit in tara noastra - n.red.) si responsabilitatea pe care o are in acest caz", scrie vineri The Japan Daily Press. Jurnalistii japonezi vorbesc despre responsabilitatea reprezentantilor organizatiei, care nu au trimis pe nimeni sa o astepte pe tanara la aeroport, iar aceasta a fost nevoita sa calatoreasca singura, noaptea, intr-o tara pe care nu o cunostea. Nici scoala din Craiova unde urma sa lucreze o perioada ca voluntar japoneza in varsta de 20 de ani nu a trimis pe nimeni sa o intampine la aeroport.

"Nicolae Vlad, care din fericire a fost arestat, este responsabil pentru comiterea unei crime oribile. Dar ce se intampla cu cei care au facut posibila aceasta situatie?" se intreaba jurnalistii japonezi.

Ambasada Japoniei la Bucuresti a sustinut ca organizatia AIESEC este raspunzatoare pentru faptul ca tanara japoneza nu a fost asteptata de nimeni la aeroport, insa reprezentantii AIESEC au refuzat sa vorbeasca despre acest subiect.

Yurika Masuno (20 de ani) a fost acostata, in seara de 15 august, in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharita, violata si ucisa. Principalul suspect in acest caz este Nicolae Vlad (26 de ani), un tanar de etnie roma care obisnuia sa racoleze clienti pentru taximetristii din zona aeroportului.

Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Insa tanara si Vlad au coborat la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.

Nicolae Vlad (26 de ani), nascut in Bucuresti, dar domiciliat in Balotesti, a fost arestat pe 19 august.