Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Transporturilor o informare cu privire la imprejurarile care au facut posibila tragedia careia i-a cazut victima studenta japoneza Yurika Masuno, el cerand totodata si propuneri urgente de masuri privind situatia din Aeroportul Otopeni, anunta Guvernul.

"In urma datelor aparute cu privire la securitatea calatorilor care tranziteaza Aeroportul Henri Coanda, Primul-Ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, a solicitat Ministerului Transporturilor o informare, precum si un plan de masuri urgente pentru imbunatatirea situatiei. Premierul Romaniei isi exprima regretul cu privire la tragedia careia i-a cazut victima studenta Yurika Masuno", se arata intr-un comunicat remis joi de catre biroul de presa al Executivului, citat de Mediafax.

De asemenea, documentul citat arata ca cei gasiti vinovati vor raspunde legal.

"Guvernul Romaniei asigura ca cei care nu si-au respectat atributiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor raspunde legal. Guvernul asigura ca vor fi luate masurile necesare, astfel incat securitatea si siguranta calatorilor care folosesc Aeroportul Henri Coanda sa fie pe deplin asigurata", se mai spune in document.

O tanara japoneza a fost acostata, acum doua saptamani, in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharit si ucisa.

Principalul suspect in acest caz este un tanar care obisnuia sa racoleze clienti pentru taximetristii din zona aeroportului, potrivit unor surse judiciare.

Aproape 50 de taximetristi, sanctionati in urma controalelor de la Aeroportul Otopeni

Aproape 50 de taximetristi au fost sanctionati contraventional, iar 12 certificate de inmatriculare au fost retinute din cauza unor defectiuni tehnice constatate la masini, in urma controalelor efectuate joi la Aeroportul Otopeni, informeaza Politia Romana.

Din totalul celor 47 sanctiuni aplicate, 24 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, iar restul, pentru incalcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, potrivit sursei citate.

Actiunea s-a desfasurat, intre orele 12.00 si 16.00, pe traseele dinspre/catre aeroport, in zonele de debarcare si de preluare a pasagerilor si a urmarit depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, precum si sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Inspectorii din cadrul Biroului Roman de Metrologie Legala, pentru incalcarea prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie, au aplicat o sanctiune contraventionala si, ca masura complementara, au retinut aparatul de taxat.

La controale au participat, alaturi de politisti din cadrul Politiei Rutiere si Politiei Transporturi, specialisti de la Protectia Consumatorului, Registrul Auto Roman si Autoritatea Rutiera Romana.

Actiunea de joi a venit la doua saptamani dupa ce o tanara japoneza acostata in Aeroportul "Henri Coanda" a fost ucisa.