Premierul Victor Ponta considera ca Viviane Reding, comisar european pentru Justitie, are dreptate sa fie ingrijorata in ceea ce priveste situatia din Romania, dar puncteaza ca dialogul sau este cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu cu aceasta, informeaza Agerpres.

"Eu apreciez foarte mult grija doamnei Reding pentru Romania, dar are dreptate sa fie ingrijorata. Intr-adevar, cand ai in functie un presedinte pe care 90% din romani il vor demis, e o problema pentru democratie si cred ca impreuna cu doamna Reding o sa avem grija cat putem de democratia din Romania", a spus Ponta, la RTV, intrebat despre recentele afirmatii despre Romania ale comisarului european.

Intrebat daca va solicita o convorbire cu Reding, Ponta a spus ca nu, punctand ca dialogul sau este cu presedintele Comisiei Europene.

"Dialogul meu este cu domnul Barroso, care a fost intotdeauna temperat. Doamna Reding e in campanie electorala si, sincer sa fiu, in Romania e luata foarte in serios, nu si in alte tari. Insa ideea este ca relatia mea directa este cu presedintele Comisiei Europene, cu domnul Barroso. Au fost faimoasele 11 puncte. Probabil ca stiti, din 11-10 sunt indeplinite nu pentru ca neaparat trebuia sa raportam la Bruxelles, ci pentru ca tineau de normalitatea vietii noastre si de faptul ca fusesera putin mintiti la Bruxelles despre ce se intampla in Romania. Mai este de rezolvat - dar asta tine de Parlament - problema celor doi parlamentari care au probleme de incompatibilitate", a afirmat Ponta.