Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul oficial edu.ro Catalogul manualelor scolare valabile in invatamantul preuniversitar in anul scolar 2012-2013. Catalogul cuprinde manualele dupa care elevii pot invata, de la clasa I pana la clasa a XII-a. Pe lista se afla si un manual pentru invatamantul postliceal - "Manual de tehnica masajului terapeutic".

Manualele nu sunt noi din punct de vedere al continuturilor, fiind vorba despre lista manualelor din preuniversitar dupa care s-a studiat si anii trecuti, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Legea Educatiei Nationale prevede ca profesorii "selecteaza si le recomanda elevilor, in baza libertatii initiativei profesionale, acele manuale scolare din lista celor aprobate de Ministerul Educatiei care vor fi utilizate in procesul didactic".

La clasa I, catalogul cuprinde sase "tipuri" de Abecedar aprobate de Ministerul Educatiei - patru subventionate de Ministerul Educatiei si pe care copiii le primesc gratuit, doua care pot fi cumparate de pe "piata libera". Tot la clasa I mai sunt 13 tipuri de manuale de Matematica avizate de Ministerul Educatiei, (noua gratuite pentru copii, patru pe piata libera), cinci pentru Cunoasterea mediului (patru gratuite, unul pe piata libera) si sase de Religie, in functie de cult (toate prin MECTS).

Descarca de aici programele scolare pentru clasa I:

La clasa a II-a, sunt patru manuale valabile pentru disciplina Cunoasterea mediului (unul cumparat de Ministerul Educatiei, restul putand fi cumparate de pe "piata libera"), patru pentru Limba si literatura romana (doua prin MECTS, doua pe piata libera), sase de Matematica (cinci prin MECTS, unul pe piata libera) si sase pentru Religie, in functie de cult (toate cumparate prin MECTS).

Descarca de aici programele scolare pentru clasa a II-a:

La clasa a III-a sunt valabile trei manuale de Educatie Civica, trei de Educatie Muzicala, patru pentru Limba engleza, trei pentru Limba franceza, doua pentru Limba germana si cate unul pentru limbile italiana, rusa, spaniola, bulgara, ceha, polona, slovaca. Mai sunt patru manuale aprobate pentru Limba si literatura romana, noua de Matematica, 11 de Religie si sapte pentru Stiinte ale naturii.

Citeste si: