Lotul olimpic al Romaniei a obtinut locul al II-lea in lume la Olimpiada Internationala de Geografie. Elevii din Romania au obtinut patru medalii, dintre care doua de aur, una de argint si una de bronz la olimpiada care s-a desfasurat in perioada 21 - 27 august 2012 la Koln, Germania, informeaza Ministerul Educatiei.

Medaliile de aur au fost castigate de Popa G. Constantin (clasa a XII-a/ Colegiul National "Nicu Gane" din Falticeni, Suceava) si Ursica D. Stefania (clasa a XII-a /Colegiul National "Mihai Viteazul" din Sfantu Gheorghe, Covasna).

Constantin Popa nu este la prima medalie la Olimpiada Internationala de Geografie. Anul trecut, el a obtinut argint la olimpiada care s-a desfasurat in Cehia, iar in 2010 a luat bronzul la olimpiada din Taiwan, potrivit Cronica de Falticeni. Din toamna, Constantin Popa va urma cursurile Facultatii de Inginerie Aerospatiala Bucuresti, conform sursei citate.

Stefania Ursica a absolvit Colegiul National "Mihai Viteazul" Sfantu Gheorghe, fiind sefa de promotie. In cazul sau, pasiunea pentru geografie a inceput in clasa a VIII-a, cand a participat la Olimpiada Nationala de Geografie. "Am descoperit treptat ca Geografia le cuprinde pe toate, este 'mama stiintelor' pentru mine - ca sa stii Geografie, trebuie sa stii si Matematica, Fizica, Chimie sau Biologie. Filosoful Kant spunea ca pentru o gandire stiintifica si sanatoasa, intai trebuie studiata Geografia", declara anul trecut Ursica Stefania pentru Covasnamedia.ro.

Medalia de argint a fost obtinuta de Gaman M. Miruna Andreea (clasa a XII-a /Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiesti, Prahova), iar cea de bronz i-a revenit lui Tomenco V. Traian (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic "Constantin Brancoveanu" din Bucuresti, sectorul 1), potrivit Ministerului Educatiei.

Amintim ca tot in acest an elevii romani au obtinut doua medalii de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie, iar lotul olimpic de matematica s-a clasat pe primul loc in Uniunea Europeana si pe locul 10 in lume la Olimpiada Internationala de Matematica.

Citeste si: