Primele sesiuni de formare la nivel national dedicate celor 8.000 de cadre didactice care vor preda la clasa pregatitoare vor incepe luni, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat remis vineri.

Potrivit sursei citate, sesiunile de formare vor fi sustinute de cele 194 de cadre didactice formate in cadrul proiectului "Organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii din clasele I-IV" - program de formare continua de tip 'blended learning' pentru cadrele didactice din invatamantul primar", derulat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Programul de formare continua pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregatitoare totalizeaza 134 de ore, dintre care 40 de ore fata in fata si 94 de ore on-line. Ambele programe sunt acreditate atat pentru formatori (10 credite profesionale transferabile), cat si pentru cadrele didactice implicate (34 credite profesionale transferabile). Curriculumul programelor de formare a fost elaborat de Universitatea din Bucuresti si Softwin (partea de e-learning), parteneri in proiect.

"Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesului si a participarii cadrelor didactice din invatamantul primar la oportunitati de formare continua bazate pe resurse digitale si pe cursuri de tip blended learning (fata in fata + on-line) in vederea sustinerii formarii de competente-cheie la scolarii mici, prin organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare", precizeaza MECTS.

Indeplinirea obiectivului se realizeaza prin implementarea programului de formare continua: "Organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii din clasele I-IV" - program de formare continua de tip 'blended learning' pentru cadrele didactice din invatamantul primar", nivel 1 si nivel 2, avand ca public-tinta formatori care vor fi implicati in dezvoltarea abilitatilor si competentelor ce tin de abordarea interdisciplinara a curriculumului pentru invatamantul primar (clasa pregatitoare si clasele I-IV) si cadrele didactice care vor preda la acest nivel. mai arata MECTS.