Costel Urzica, unul dintre oamenii de baza ai clanului Camatarilor, a fost adus in tara, de la Frankfurt, vineri, pentru executarea unui mandat de zece ani de inchisoare, pedeapsa primita in dosarul in care au fost condamnati, in 11 mai, fratii Ion si Vasile Balint, relateaza Mediafax.

Potrivit Politiei Romane, Costel Urzica, in varsta de 31 de ani, a fost adus vineri, sub escorta, de ofiteri ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, care l-au preluat de la Frankfurt - Germania.

Pe numele lui Urzica, Tribunalul Bucuresti a emis, in 11 mai, un mandat de executare a pedepsei de zece ani de inchisoare, pentru proxenetism.

Acesta a fost acuzat ca a facut parte din gruparea organizata de fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti drept Nutu si Sile Camataru, fiind unul dintre locotenentii gruparii.

"In timp ce se afla in stare de recidiva post-condamnatorie, in perioada 2002-2004, a desfasurat activitati de crima organizata, respectiv trafic de persoane, proxenetism, fapte de violenta si fapte contra libertatii persoanei", a precizat Politia Romana, intr-un comunicat de presa.

Costel Urzica a fost prins la Frankfurt, la jumatatea lunii mai, odata cu Sile Camataru, cei doi aflandu-se in acelasi autoturism.

Sile Camataru, condamnat la 13 ani de inchisoare intr-un dosar in care a fost judecat alaturi de fratele lui, Ion Balint, de rude si de apropiati, pentru fapte cu violenta, proxenetism, camatarie si trafic de persoane, a fost adus in tara, de la Dusseldorf, in 24 iulie.

Fratii Ion si Vasile Balint au fost dati mai intai in urmarire nationala, dupa ce politistii nu i-au gasit la domiciliu, in 11 mai.

Nutu Camataru, condamnat la sase ani de inchisoare cu executare, s-a predat in 14 mai, la arestul Politiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsa de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat in 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Alaturi de cei doi, in acest dosar au mai fost condamnati Costel Urzica, Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurentiu Roman, Laurentiu Cosma, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Danut Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Barbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Stefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionut Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cirstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturica" Dudita, Sile Stan si Angela Stoica.