Dragos Nicolae Pop, actionar la ADM Farm, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente de pe piata locala, aflat pe pozitia 211 in Top 300 Capital cu o avere estimata intre 27 si 30 de milioane de euro, a decedat aseara, anunta Capital.ro

Dragos Nicolae Pop, 44 de ani, a decedat aseara in urma unui atac coronarian, conform unor surse apropiate omului de afaceri. Acesta conducea alaturi de Alin Iosep compania ADM Farm, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro. ADM Farm are 20 de farmacii in Bucuresti si sectorul agricol Ilfov. In 2010, compania a incheiat un parteneriat cu Labormed Pharma care asigura serviciile de depozitare si livrare a produselor Labormed si Ozone in Bucuresti si in zonele limitrofe.

Cine a fost Dragos Nicolae Pop

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, promotia 1994, Dragos Pop a fost unul din cei doi fondatori si actionari principali ai companiei romanesti de distributie de medicamente ADM Farm, alaturi de Alin Iosep. Aparuta in 1998, ADM Farm si-a inceput activitatea distribuind un singur brand de produse. Pornind de la zero, el a reusit in 14 ani sa transforme firma, la care detine 50% din actiuni, intr-unul din principalii jucatori pe o piata care anul trecut a ajuns la 2,5 miliarde de euro, se arata pe site-ul companiei.

"ADM Farm este o companie care, la ora actuala, are o cifra de afaceri de 200 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de anul 2010 si are 630 angajati. Avem 8 depozite regionale situate in principalele orase ale tarii, iar flota de autovehicule este formata din 140 masini de distributie, care, in fiecare an parcurg in total 10,5 milioane kilometri. Anual vindem 60 milioane de unitati de medicamente", declara Dragos Pop.