Georgiana Iorgulescu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii din partea societatii civile, si-a depus, joi, la finalul sedintei plenului, demisia din CSM. Iorgulescu a declarat, pentru Mediafax, ca si-a depus demisia din CSM intrucat exista o "coliziune masiva" intre valorile si principile sale si cele ale celorlalti membri si conducerea institutiei.

Georgiana IorgulescuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

"Motivele mele tin de o coliziune masiva dintre valorile si principiile mele - ma rog, multe, putine, vis-a-vis de felul in care am gandit eu in momentul cand am ajuns in CSM ca ar trebui sa functioneze aceasta institutie - si felul in care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, considera ca ar trebui sa se intample aceste lucruri", a spus Georgiana Iorgulescu. Ea a precizat ca "este veche coliziunea, nu dateaza de astazi de ieri" si ca a luat in calcul aceasta demisie incepand cu luna iunie.

"Ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani a fost picatura care a umplut paharul. Eu nu pot sa iau parte la tot felul de jocuri de culise, amanari, decizii luate fara sa fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere. Eu vin din societatea civila. Eu vad lucrurile simplu, transparent, facute cand trebuie si cum trebuie. Nu am lucrat in institutii publice pana acum si felul in care se lucreaza in institutiile publice este absolut halucinant", a spus Georgiana Iorgulescu, care a mentionat ca in continuare isi va desfasura activitatea la Centrul de Resurse Juridice.

Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, pentru Mediafax, ca Georgiana Iorgulescu si-a depus cererea de demisie din CSM dupa incheierea sedintei Plenului Consiliului, fiind inregistrata in jurul orei 16.30.

Vicepresedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala, a declarat ca Georgiana Iorgulescu a anuntat in timpul sedintei ca este posibil ca la finalul discutiilor din Plen sa isi inainteze demisia. Oana Schmidt-Haineala a adaugat ca demisia este un act unilateral de vointa, fiind decizia fiecaruia daca ramane sau nu intr-o institutie.

Vicepresedintele Consiliului a mai spus ca CSM urmeaza sa ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu intr-o viitoare sedinta a Plenului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din functiile de membru ales al CSM si de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Aceasta a fost numita, joi, in functia de ministru al Justitiei.

Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, a fost sustinuta la numirea in CSM de Asociatia Magistratilor din Romania, Centru pentru Resurse Juridice si Asociatia Pro Democratia. In 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu in Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi "pentru", 50 de voturi "impotriva" si trei abtineri.

Puiu Hasotti spunea atunci ca Georgiana Iorgulescu "este omul de casa al unei doamne care a facut foarte mult rau justitiei Romaniei si cetateanului - Monica Macovei".

Cel de-al doilea reprezentant al societatii civile in CSM este Corina Dumitrescu, sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aleasa de senatori la inceputul lui iunie 2011.

Gabriela Iorgulescu este licentiata in stiinte juridice la Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, avand si o diploma de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucuresti si una de mediator de la Ministerul Justitiei, Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti. Este membra a Baroului Bucuresti din anul 2004 si membra de onoare a Asociatiilor Magistratilor din Romania din 2005.