Peste 300 de persoane s-au strans, miercuri seara, in Piata Universitatii din Bucuresti, la un miting impotriva lui Traian Basescu, dar si a Curtii Constitutionale care a invalidat referendumul privind demiterea presedintelui suspendat.

Protest in Piata Universitatii (22 august)Foto: Constantin Barbu / HotNews

UPDATE 22.40: Multimea s-a dispersat de pe carosabil. In Piata au mai ramas circa 100 de protestatari, in fata Teatrului National.

UPDATE 21.45: O tanara protestatara a lesinat, fiind preluata de o ambulanta SMURD.

UPDATE 21.20: Potrivit reporterului HotNews, in Piata sunt circa 300-350 de protestatari. Echipajele de jandarmi si politie sunt mai numeroase fata de marti seara, iar mormanele de pietre de pavaj care se aflau in zona fantanii de la Arhitectura au fost stranse.

UPDATE 21.10: Protestatarii au rupt gardurile care delimitau perimetrul de protest si au blocat circulatia

Ora 20.00: Potrivit Mediafax, in Piata Universitatii s-au strans peste 200 de persoane. Protestatarii, adunati pe trotuarul dinspre Teatrul National, scandeaza "Jos Basescu!" si agita pancarte cu mesaje contra presedintelui suspendat si a judecatorilor CCR, printre care "Curtea Constitutionala este Basisto-penala" si "Aspazia, esti o tradatoare".

In zona se afla si jandarmi, pentru mentinerea ordinii, pana la ora transmiterii acestei stiri neinregistrandu-se incidente.

Cateva sute de oameni au protestat la Universitate si marti, dupa aflarea deciziei CC referitoare la referendum. Participantii la miting au ocupat temporar carosabilul, in cursul serii, dupa ce au daramat gardurile de la marginea trotuarului.

Tot marti, cateva zeci de sustinatori ai lui Traian Basescu s-au adunat in Piata Victoriei si au protestat contra Guvernului si a premierului Victor Ponta.