Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a ajuns, miercuri, la sediul DIICOT Brasov, pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala in dosarul de evaziune fiscala cu produse petroliere, iar intrebat de jurnalisti daca a fost citat in acest dosar, a raspuns ca "este exclus", relateaza Mediafax.

Blejnar a venit la sediul DIICOT Brasov in jurul orei 9.00, insotit de un avocat.

El a declarat ca nu stie pentru ce anume a fost citat, insa cand a fost intrebat daca este vorba despre "dosarul motorina", fostul sef al ANAF a raspuns ca "este exclus".

"O sa vedem despre ce este vorba. Atunci cand eram seful ANAF, in 2010, am avut doua solicitariu scrise prin care mi s-a solicitat sprijinul, alocand personal din structura ANAF-ului pentru a face verificari, pentru a face razii, pentru a face tot ce au solicitat procurorii. Mai mult nu stiu. O sa vedem astazi si o sa va comunic", a spus Blejnar.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca a fost citat in "dosarul motorina", Blejnar a raspuns: "A, nu. Exclus".

Purtatorul de cuvant al DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, a declarat pentru ca Blejnar a fost citat sa se prezinte la sediul DIICOT pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala intr-un dosar cu produse petroliere.

"Se prezinta materialele de urmarire penala intr-un dosar mai vechi de evaziune fiscala cu produse petroliere de la sfarsitul anului 2010. Prezentarile dureaza mai mult, pe durata mai multor zile, deoarece sunt 17 inculpati, dintre care opt persoane juridice. Domnul Blejnar a fost citat pentru ziua de marti, dar din cauza activitatii de la DNA va ajunge la Brasov miercuri, la ora 09.00", a spus Borcoman.

Blejnar a mai fost la DIICOT Brasov in 1 august, cand a fost audiat de procurori.

In acest dosar mai sunt urmariti penal fostul sau consilier, Codrut Marta, dar si doi sefi din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Brasov, Monea Claudiu si Ciobanu Dorel.