Marti dimineata, ora 10. Langa Palatul Parlamentului, acolo unde-si are sediul si Curtea Constitutionala, un domn in varsta, cu o sapca pe care sta brodat un vultur si steagul Americii si pe care scria cu litere mari "SUA" agita un mesaj: "Basescu suspendat, ca Sadam Husein". Cateva minute mai tarziu avea sa scandeze impreuna cu alti 200 de doameni de la protest si impotriva Ambasadei SUA la Bucuresti.

Protestatar cu simbolurile SUA pe sapcaFoto: Hotnews

In spatele sau, un barbat cu barba lunga si neagra flutura un tricolor imens in timp ce multimea striga "Iesi afara javra ordinara!" si "Validare, validare". Intre timp, cei noua judecatori ai CCR intrau in sedinta, iar afara, peste drum de Casa Poporului, aproape 200 de oameni strigau, fluierau, huiduiau si cereau demiterea presedintelui Basescu.

  • Vezi mai jos un videoreportaj marca HotNews.ro cu imagini de la protestele din cursul zilei de marti

Putin mai la vale de multimea de protestatari, un domn tinea o pancarta mare indreptata spre cladirea Parlamentului. Se vede ca nu e cu restul multimii. Spune ca el protesteaza impotriva intregii clase politice, a parlamentarilor care trateaza totul ca pe o joaca. Zice ca protesteaza acolo in fiecare dimineata. De 22 de zile. Pe pancarta sa apare scris despre Ponta "hotul", despre Antonescu "Chiulangiul", Voiculescu "securistu", Iliescu "comunistul" si Nastase "coruptul".

Nu trece mult timp si protestatarii il iau la ochi. O doamna ii bate obrazul: "Sa-ti fie rusine". Apoi un protestatar mai in varsta se apropie de el si ii spune "Boule! Il pupi in c*r pe Basescu", in timp ce de la multime se aud injuraturi si huiduieli.

Orele trec, temperatura de afara creste, iar o parte din lume isi cauta loc la umbra. In spatele protestatarilor, departe de ochii camerelor tv, apare si colonelul Mircea Dogaru, seful sindicatului cadrelor militare disponibilizate, cel care a organizat protestul. Citeste aici Cine este colonelul Mircea Dogaru.

Scandarile continua: "Ne vom uni romanii toti / Si vom scapa tara de hoti". Multimea incepe sa strige "Antena 3, Antena 3", iar o doamna agita o icoana si poarta un dialog imaginar cu judecatorii CCR: "Sa va pedepseasca Dumnezeu daca judecati gresit".

Ora 12:45. Soseste decizia. CCR invalideaza referendumul. Multimea incepe sa se agite si apoi se dezlantuie. Huiduieli, lacrimi de la cateva femei, injuraturi si blesteme. Unii nu cred si cer "sa se dea telefon acasa, intrebati acasa si vedeti daca e asa".

O doamna arata ingrozita, in timp ce un domn agita pumnii si cere o noua revolutie: "Gata, hai, la Universitate. Sa fie omor. Sa facem o noua Revolutie!".

O parte din lume incepe sa plece. "Nu mergem la Unioversitate, nu mai are rost. Da-i la dracu pe toti", zice un barbat facand un gest a lehamite cu mana. Altii striga "La Universitate" si se pornesc din loc.

Ora 13:10 Mic popas in fata Parchetului General: "Huuo! Hotii! Hotii". Apoi ponesc mai departe pe Bulevardul Unirii. Multimii i se alatura si un grup despre care se striga ca a venit de la Constanta. "Asociatia Haoducilor" scrie pe un banner.

Ora 13:20. Zona Unirii. Multimea de protestatari trece pe langa o terasa. "De ce stati si va uitati? Iesiti! Veniti cu noi! Sa va fie rusine! Rusine!", se agita o doamna mai in varsta si gesticuleaza catre oamenii de la terasa. "Stati si va imbuibati. Haideti cu noi fratilor", striga un protestatar.

Oamenii de la masa privesc si zambesc. "Iesti cu noi ca muriti de foame", striga o alta doamna si agita pumnul in directia unei mese. "Doamna, eu sunt in pauza de masa. Muncesc. Nu pot sa vin ca nu ma lasa seful", ii raspunde zambind un tanar de la masa.

Ora 13:45 Protestatarii intra in Piata Universitatii. In fata Teatrului National ii asteapta alte cateva zeci de oameni care agita steaguri, bannere si care striga impotriva lui Basescu.

Pe gardul care separa trotuarul de bulevard stau prinse diverse mesaje, cateva si impotriva Ambasadei SUA. "Mr. Gitesntein I don't want to live in animal farm, so shut up your motuh", sta scris pe un banner de pe gard.

Incep din nou scandarile clasice: "Demisia", "Jos Basescu", "Iesi afara javra ordinara".

Dupa cateva zeci de minute, din cauza temperaturii ridicate de afara. Protestul scade in intensitate, iar lumea incepe sa se ascunda din nou pe la umbra. "Ne odihnim acum, dar lasa ca reluam mai tarziu, mai pe seara cand e mai racoare. Sa vezi ce-o sa le-o mai dam", zice zambind un barbat cu un tricolor agatat la gat.

In jurul unei masini de la o televiziune de stiri, mai multi jurnalisti si protestatari stau adunati si asculta la radio primele declaratii ale lui Crin Antonescu dupa decizia CCR. "Si-a dat demisia?", intreaba speriat un domn care ajunge mai tarziu langa masina. "Nu. A zis ca nu-si da demisia", i se raspunde aproape in soapta in timp ce toate urechile stau ciulite la radio. "Ce bine", zice barbatul, rasufland usurat. "Daca-si mai dadea si asta demisia, eram pierduti".

Victor Ponta, Crin Antonescu, Vasile Blaga ies in conferinte de presa, in timp ce alti politicieni si analisti dau tot felul de declaratii la televiziunile de stiri.

Incepe sa se insereze, iar in piata Universitatii se strang din ce in ce mai multi oameni care protesteaza. "Am stat in iarna zile la rand, aici, in frig, si am protestat. Acum vom sta si vom iesi iarasi, in fiecare zi, pana pleaca Basescu. Demisia!", striga un protestatar in timp ce agita un tricolor.