Demisia din magistratura inaintata de judecatoarea Mona Pivniceru, propusa pentru functia de ministru al Justitiei, va fi discutata miercuri de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii daca se va aproba suplimentarea ordinii de zi a sedintei.

"Plenului CSM i se va propune, miercuri dimineata, suplimentarea ordinii de zi cu cererea de demisie din magistratura a doamnei Mona Pivniceru. In masura in care aceasta propunere va intruni majoritatea voturilor membrilor CSM, se va proceda la suplimentarea ordinii de zi", a declarat marti pentru Agerpres purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.

Potrivit legii, sedintele plenului CSM trebuie sa indeplineasca conditia de cvorum, respectiv prezenta a 15 din cei 19 membri ai Consiliului.

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa pentru preluarea portofoliului Justitiei, si-a inaintat luni demisia din magistratura.

Demisia Monei Pivniceru din magistratura este efectiva si produce efecte juridice de la data publicarii in Monitorul Oficial a decretului prezidential de eliberare din functie.