Brigada Rutiera Bucuresti a acordat, in perioada 6 - 19 august, 2.097 de sanctiuni pietonilor pentru traversarea neregulamentara a strazii, in cadrul unei actiuni prin care politistii au manifestat toleranta zero pentru cei care traverseaza neregulamentar, cu 1.276 (+255%) mai multe decat in perioada similara a anului trecut, cand au fost sanctionate 821 de persoane.

Potrivit unui comunicat de presa al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, citat de Agerpres, in ceea ce priveste evenimentele rutiere ce au avut ca mod de producere traversarea neregulamentara de catre pietoni, inregistrate in perioada 06 - 19 august 2012, numarul total al acestora a scazut cu unu fata de perioada similara a anului precedent, de la 29 de accidente in anul 2011 la 28 in anul 2012. Din totalul accidentelor produse din aceasta cauza, in perioada analizata doar un accident s-a produs intr-unul dintre punctele criminogene, respectiv la intersectia bulevardului Dimitrie Cantemir cu bulevardul Marasesti.

"De mentionat este faptul ca la momentul producerii accidentului, cadrele de politie rutiera nu actionau in acea zona, fiind dispuse in alte puncte criminogene. Nu au fost inregistrate persoane decedate in urma accidentelor rutiere, cauzate de traversarea neregulamentara a pietonilor, spre deosebire de perioada similara a anului precedent in care doua persoane si-au pierdut viata", se arata in comunicatul de presa citat.

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti sfatuieste pietonii sa traverseze drumul public prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, dupa coborarea din mijloacele de transport public sa nu traverseze prin fata sau prin spatele acestora, sa traverseze drumul public numai la culoarea verde a semaforului electric si dupa ce sunt siguri de faptul ca soferii au observat intentia lor, sa astepte sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau pe refugiile special amenajate.

Totodata, pietonii sunt sfatuiti sa nu prelungeasca timpul de traversare a drumului public, sa nu se opreasca si nici sa se intoarca, din drum, pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevazute cu semafoare.

Nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice atrage aplicarea unor amenzi cuprinse intre 140 si 210 lei.

Actiunile de acest gen vor continua si in perioada urmatoare,in scopul reducerii numarului de evenimente rutiere in care sunt implicati pietonii, mai precizeaza comunicatul de presa.