ARTICOL ACTUALIZAT Aproximativ 800 de protestatari anti-Basescu au fortat marti seara gardurile metalice si cordoanele de jandarmi din Piata Universitatii si au blocat carosabilul fara ca fortele de ordine sa intervina. Printre conducatorii revoltei s-a numarat Dorin Lazar Maior, seful unei organizatii a revolitionarilor. Adevarul a scris ca guvernul pregateste reluarea platii indemnizatiilor pentru revolutionari, una din organizatiile implicate direct sa primeasca banii taiati anterior de guvernul Boc fiind chiar organziatia lui Maior.

Foto:
  • Guvernul Ponta a pregatit o ordonanta de urgenta prin care vrea sa reacorde indemnizatiile de revolutionar suspendate de Guvernul Boc de la inceputul acestui an. Ordonanta a fost deja definitivata si publicata pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), singurul lucru care mai lipseste fiind semnatura premierului Victor Ponta. Totodata, conducerea Uniunii Social Liberale a semnat un acord-cadru cu Consiliul National al Societatii Civile din care face parte si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), condus colonelul Mircea  Dogaru, scrie Adevarul.

Reamintim ca in discursurile de marti, dupa ce CCR a decis reinstalarea lui Traian Basescu la Cotroceni, Crin Antonescu si Victor Ponta le-au cerut oamenilor sa manifesteze si sa protesteze pentru ca votul lor anti-Basescu de la referendum sa fie luat in seama.

In Piata Universitatii a fost montat un ecran urias cu emisia Antenei 3.

Manifestatia a avut autorizatie pana la ora 23:00, dar aceasta nu prevedea si ocuparea partii carosabile.

Miscarile de protest au fost anuntate inca de sapt trecuta pe blogul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonel in rezerva Mircea Dogaru.

Reamintim ca revolutionarii au fost masa de manevra la protestele din iarna, care au dus la caderea guvernului Boc.

Vezi mai jos desfasurarea evenimentelor de marti:

UPDATE00:00Protestatarii de la Universitate au parasit carosabilul, traficul rutier a fost reluat

23.30 In Piata mai sunt circa 50 de persoane dar circulatia ramane blocata

22.45 : In Piata Universitatii sunt circa 800-1000 de oameni

21:20Protestatarii au rupt gardurile care delimitau perimetrul de protest si au blocat circulatia In Piata Universitatii sunt circa 800 de oameni.

15:05 In Piata Unirersitatii au mai ramas circa 100 de protestatari, multi dintre ei rasfirati prin parcul din fata Teatrului National. Nu se mai scandeaza. Oamenii stau la umbra.

14.00: Manifestantii anti-Basescu au ajuns in Piata Universitatii. In fata Teatrului National sint circa 80-100 de oameni

13.04: In marsul spre Piata Universitatii, manifestantii s-au oprit in fata Parchetului General si au strigat "Hotii!"

Protestatar in fata CCR

Protestatar in fata CCR

Foto: captura ecran

12.52: Cei 200 de manifestanti anti-Basescu au explodat de furie dupa decizia CCR de invalidare a mitingului. Manifestantii pleaca spre Piata Uniersitatii.

12.29: Presedintele Asociatiei Luptatorilor Ranitilor si Urmasii Eroilor 'Brasov-Decembrie 1989', Dorin Lazar Maior, prezent la miting a declarat pentru Agerpres ca daca decizia judecatorilor CCR va fi de invalidare a referendum, atunci vor fi declansate proteste in toata tara. El a mai spus ca Blocul National al Revolutionarilor a facut o plangere penala impotriva lui Traian Basescu in 16 puncte in care il acuza pe acesta, intre altele, de tradare nationala si de subminare a economiei nationale.

11.45: Numarul manifestantilor a ajuns la circa 200. La miting a venit si col (r) Mircea Dogaru, seful Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, semnatar al protocolului care cere si desfiintarea CCR. Printre manifestanti s-au amestecat si citeva grupuri de tineri

10.40: Numarul manifestantilor a ajuns la peste o suta. Citiva dintre ei s-au certat cu singurul manifestant anti-USL

10.13: Numarul protestatarilor a crescut la aproximativ 50-60

Ramii pe HotNews.ro pentru a vedea evenimentele zilei

Reamintim ca Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonelul (r) Mircea Dogaru, a anuntat pe site-ul propriu organizarea acestui miting in fata sediului CCR.

Printre pancartele purtate de manifestanti se numara "Marinare, nu uita / Puscaria-i casa ta" si "Dati-ne tara inapoi - Asociatia Revolutionarilor Dambovita".

Linga manifestanti a aparut si un protestatar anti-USL.