Lotul national de informatica al Romaniei a castigat patru medalii (doua de aur si doua de argint) la a 20-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Belgrad, in perioada 15 - 19 august, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

Medaliile de aur au fost cucerite de Rares Darius Buhai (clasa a IX-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita) si Radu Stefan Voroneanu (clasa a X-a la Colegiul National "I. L. Caragiale" din Ploiesti).

Medaliile de argint au intrat in posesia lui Dan Mihai Gheorghe, respectiv Daniel Posdarascu, ambii elevi in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Capitala.

Ministerul Educatiei precizeaza ca, in acest an, trei din cei patru medaliati au obtinut si alte performante remarcabile pe plan international: Rares Darius Buhai a fost distins cu o medalie de aur la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, iar Dan Mihai Gheorghe si Daniel Posdarascu au fost recompensati cu o medalie de aur, respectiv argint, in cadrul aceleiasi competitii.

La editia din 2012 a Olimpiadei Balcanice au participat 45 de concurenti din noua tari.