Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins in flagrant luand mita 700 de lei de la sotul unei femei careia urma sa-i faca o cezariana, va fi cercetat in libertate, a decis, vineri, Tribunalul Bucuresti (TB), care a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 29 de zile, relateaza Mediafax.

Totodata, instanta a hotarat sa nu dicteze nicio masura restrictiva impotriva medicului.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Mircea Conea a fost prins in flagrant, joi seara, in timp ce primea 700 de lei de la sotul unei femei pe care medicul urma sa o opereze de cezariana, anterior acesta refuzand 300 de lei, pe motiv ca suma este insuficienta, potrivit Parchetului Capitalei.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au dispus, joi, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Sfantul Ioan - Sectia Maternitatea Bucur.

Sotul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticoruptie 0800.806.806, reclamand ca medicul Mircea Conea a conditionat efectuarea operatiei de cezariana de primirea unei sume de bani, s-a aratat intr-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.

Anterior sesizarii, sotul femeii ii daduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv ca este insuficienta, conditionand actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti.

Femeia care urma sa fie operata de Conea a nascut vineri, cu medicul ei curant, au declarat apropiati ai ei. Mama si nou-nascutul sunt in stare buna, potrivit acelorasi surse.

Directorul Spitalului "Sfantul Ioan", de care apartine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocalteu, a declarat ca medicul Mircea Conea lucreaza de 30 de ani in spital, are actele depuse pentru pensionare si are o suferinta hepatica foarte grava.

Managerul spitalului a mai spus ca a aflat vineri dimineata ca medicul Mircea Conea a fost retinut pentru luare de mita.

El a adaugat ca nu i s-au mai adus la cunostinta pana acum alte situatii de acest fel.

In acest caz, managerului Spitalului "Sfantul Ioan" i s-a spus ca exista o sesizare potrivit careia familia unei gravide i-ar fi dat lui Mircea Conea 300 de lei pentru o cezariana, iar acesta ar fi venit in salon si i-ar fi aruncat pe jos, spunand ca pentru un avort pretul este de 700 de lei.

Colegiul Medicilor Bucuresti s-a autosesizat in cazul medicului Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, in prima sedinta urmand sa fie analizata oportunitatea transmiterii cauzei pentru analiza la Comisia de jurisdictie, a declarat, joi, presedintele organizatiei, Ioan Lascar.

"In conditiile in care cazul a devenit public, Colegiul Medicilor Bucuresti se autosesizeaza, in sensul ca va lua in discutie cazul acestui medic in prima sedinta din septembrie a Biroului CMB. Biroul va analiza oportunitatea trimiterii acestui caz spre analiza Comisiei de jurisdictie a Colegiului Medicilor Bucuresti", a spus doctorul Ioan Lascar.