Judecatorul Mona Pivniceru a declarat joi pentru Agerpres ca nu ia in calcul varianta renuntarii la functia de ministru al Justitiei deoarece "nu toata lumea este santajabila".

"Eu nu iau in calcul aceasta varianta (n.r. a renuntarii la mandatul propus pentru functia de ministru al Justitiei) pentru ca nu toti suntem santajabili. Faptul ca cineva m-a fotografiat iesind din blocul in care locuiesc si intrand in alt bloc, urcandu-ma intr-o masina care nu am stiu a cui este, nu gasesc ca este un lucru incriminant", a punctat Mona Pivniceru.

Pivniceru a spus ca ramane candidat pentru functia de ministru al justitiei.

"Sunt in continuare (propusa pentru functia de ministru al Justitiei). Daca mi se face o ancheta si imi demonstreaza ca este imoral sau este nelegal sa ma urc intr-o masina care nu am stiut a cui este si, mai repet o data, cu o colega de a mea care m-a invitat, o cunostinta sa ma duc la ea acasa, si eu sunt un om filat, in sensul ca mi se pare ca sunt libera si ca imi desfasor viata asa cum si-o desfasoara fiecare dintre noi, si in realitate nu sunt asa, inseamna ca lucrurile sunt mai grave decat mi-am imaginat eu", a sustinut Pivniceru.

Judecatoarea a mai adaugat ca daca stia a cui este masina nu s-ar fi urcat niciodata si regreta acest lucru.

"Pana la urma avem o viata privata fiecare, iar daca relatiile - asa zisele relatii pentru ca ele sunt de scandal acum - au o turnura nefavorabila in sensul ca as fi implicata eu in ceva anume, atunci trebuie sa se faca ancheta pe aceasta problema si sa demonstreze care este greseala. Faptul ca m-am urcat intr-o masina a unei colege de-a noastre, nici nu am stiut ca este masina lui Nastase, daca as fi stiut - regret ca s-a intamplat chestia asta - nu m-as fi urcat niciodata, dar doamna Alexandrescu Mariana este o jurista respectabila, lucreaza la Parlamentul Romaniei si realmente ne furnizeaza multe cunostinte in ceea ce priveste activitatea parlamentara. Deci eu nu pot sa reneg acum ca cineva in legatura cu cineva care e cu altcineva care a avut un dosar penal, la acest moment inchis, si daca va mai avea sau poate mai are altele deschise nu au decat ca fiecare sa-si urmeze cursul lor", a explicat magistratul.

Mona Pivniceru a mai spus ca o a fost filata de o persoana care a fotografiat-o.

"Din moment ce mi s-a facut poza la iesirea din apartament de la mine din bloc si s-a facut poza la doamna Alexandrescu la intrarea in blocul ei, deci cineva a urmat si tot traseul asta de unde ma duc, de unde vin, unde plec. Nu-i limpede ?", a mai spus Pivniceru.

Judecatoarea Mona Pivniceru, propusa sa preia portofoliul Justitiei in guvernul condus de Victor Ponta, a fost fotografiata in timp ce se urca in autoturismul fiului cel mare al lui Adrian Nastase, potrivit unor imagini difuzate joi de Romania TV.

Fotografiile ar fi fost realizate in urma cu cateva zile, cand masina lui Andrei Nastase a transportat-o pe Pivniceru intr-un bloc din Capitala, unde locuiesc mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), conform RTV.

Judecatoarea Mona Pivniceru - reprezentanta magistratilor instantei supreme in Consiliul Superior al Magistraturii - si-a dat demisia, in 8 august, din functia de membru al CSM, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numit ministru al Justitiei.

CSM urmeaza sa ia act de aceasta demisie in sedinta Plenului Consiliului din 20 august.

Anterior, CSM a respins, cu unanimitate de voturi, detasarea in functia de ministru a Monei Pivniceru. CSM a avertizat ca investirea intr-o functie de demnitate publica a unui judecator, a carei detasare nu a fost admisa, este ilegala, generand o stare de incompatibilitate pentru magistratul in cauza.

Pe de alta parte, CSM analizeaza, potrivit unor surse judiciare din Consiliu, oportunitatea efectuarii unor verificari in legatura cu buna reputatie profesionala a judecatoarei Mona Pivniceru, urmand ca o decizie sa fie luata in perioada urmatoare. Sesizarea din oficiu pentru aceste verificari, potrivit CSM, este atributul Inspectiei Judiciare.

"Poate sa existe o analiza la nivelul CSM, al Inspectiei Judiciare, ca sunt aspecte care vizeaza un membru al CSM, chiar fie el demisionar, dar nu pot sa spun ca CSM s-ar putea autosesiza, mai ales ca pe o autosesizare nu avem cadru legal. CSM nu poate sa se autosesizeze pe buna reputatie, ci doar Inspectia Judiciara", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al CSM, Monica Prejmereanu.